Annonce
Livsstil

Skulpturfestival: Sande mesterværker - i sand

Der er mulighed for at kravle op og selv at agere "hoved" på sandrobotten. Pressefoto
Der er mulighed for at gå på opdagelse mellem cirka 50 storslåede sandskulpturer og teste sine egne evner som sandkunstner på Hundested Sandskulptur Festival i efterårsferien.
Annonce

De fleste, der har forsøgt at lave sandslotte på stranden om sommeren, har nok oplevet, at slottene nemt falder sammen. Bruger man derimod den rette type sand, er der nærmest ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre.

- Man kan ikke lave skulpturer i strandsand, for det er rundt ligesom sten på standen, der er slidt runde. Det sand, vi bruger, kommer fra en grusgrav og er gravet ud af jorden. Det har en helt anden struktur og er kantet, og når det bliver stampet hårdt sammen, hænger det sammen, og det er derfor, man kan skære og lave huller i det, uden det falder sammen, fortæller Christian Warrer, der står bag Hundested Sandskulptur Festival.

Festivalen har varet hele sommeren, men er man endnu ikke nået forbi, er det muligt i efterårsferien, inden udstillingen lukker ned for sæsonen 18. oktober.

Selv om sandskulpturerne, der er lavet af 14 kunstnere fra hele verden, allerede er nogle måneder gamle, står de stadig lige så flot, som da de var nye, lover arrangøren. Der er nemlig lidt ler i sandet.

- Det er med til at gøre, at sandet er nemmere at stampe sammen, men leret gør også, at det holder i regnvejr, for når det tørrer, danner det en skorpe udvendigt. Skulpturerne holder faktisk, til det bliver frostvejr, for de suger jo stadig vandet, når det regner, og når vandet fryser, krakelerer den hårde skal og falder af, fortæller Christian Warrer.

Hundested Sandskulptur Festival

Hundested Sandskulptur Festival har åbent alle dage fra klokken 10 til 17.

Sidste åbningsdag i denne sæson er søndag den 18. oktober.

Prisen er 50 kroner for voksne, 20 kroner for de 4-12-årige, mens børn på 0-3 år kommer gratis ind.

Det er ikke nødvendigt at købe billetter på forhånd.

Du finder sandskulpturfestivalen på adressen Kajgaden 7, 3390 Hundested.

Læs mere om festivalen på www.sandfestival.dk.

Annonce

Lav din egen skulptur

Festivalen har omkring 50 sandskulpturer, deriblandt 22 miniskulpturer, og den ene er mere fantasifuld og fascinerende end den anden.

Er man blevet inspireret, er der mulighed for at prøve at lave sin egen skulptur, for festivalen stiller både sand og det rette værktøj til rådighed.

- Man skal jo bruge tid på det, det kan ikke bare gøres på fem minutter, men vi ser nogle gange nogle, der laver nogle ret fantastiske ting, siger Christian Warrer.

Udstillingen foregår både udendørs og inde i en bådhal, hvor der ved hjælp af lys gennem en glasplade er mulighed for at tegne i sandet.

Derudover er der skattejagt, hvor man graver efter røde rubiner i sand. Rubinerne kan veksles til is.

I efterårsferien er der desuden en quiz, hvor deltagerne skal rundt og lede efter ting på skulpturerne for at kunne svare på spørgsmålene.

Hvor mange af disse statsmænd lavet i sand kan du genkende? Pressefoto
Det kan være svært at forstå, at en skulptur som den her er lavet af sand. Pressefoto
Sandskulpturerne kan opleves frem til 18. oktober. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce