Annoncørbetalt indhold

Slip for brændeovnens røggener med en røgsuger


Mange forbinder brændeovne med varme og hygge, men brændeovne, og pejse for den sags skyld, kan også være årsag til forskellige ubehageligheder. Enkelte eksempler er dårligt indeklima, fordi røgen ikke bliver suget ordentligt gennem skorstenen, opbygning af sod i skorstenen, og røggasser, der generer naboerne.

Alt dette kan du dog undgå med en røgsuger monteret til din skorsten. En røgsuger får ikke kun dit ildsted til at brænde bedre, men det fjerner også problemer, som dem nævnt oven for. Læs videre neden for og bliv klogere på, hvorfor du som brændeovns- eller pejseejer bør anskaffe dig en røgsuger, hvis det endnu ikke er tilfældet.

Alt i alt er der mange årsager til, at til at investere lidt ekstra når du skal forbedre dit indeklima. Indeklimaet er noget, som kan gøre en markant forskel i forhold til personers levestandarder og det er derfor vigtigt, at du tager nogle gode tiltag. En røgsuger kan gøre en stor forskel på den lange bane når det angår individers sundhed. På vores hjemmeside kan man læse mere om vores forskellige produkter og løsninger.

Røgsugeren er en ventilator til ildstedet

En røgsuger er en elektrisk ventilator, som bruges til ildsteder med høje temperaturer. En røgsuger sidder på toppen af skorstenen, og den kan monteres på både murede skorstene og stålskorstene. En røgsuger, der er korrekt monteret, vil blive siddende uanset vind og vejr og vil sågar kunne modstå stormvejr.

Fra toppen af skorstenen sørger den for, at din brændeovn eller pejs får nok luft til at brænde brændslet på optimalt vis. På denne måde slipper du for problemer som for eksempel sod og lugten af røg, der hænger ved i rummet, tilsodet inventar og allergiske reaktioner opstået grundet røg.

En røgsuger styres elektronisk, og styringsenheden er placeret inde i hjemmet, så det er nemt for dig at tænde og slukke den efter behov.

Røgsuger har eksisteret i 50 år, men kun få kender til deres eksistens, fordi mange blot tror, at de er en del af skorstenen. Med andre ord kan man sige, at røgsugere ikke er lavet for at blive set, men for at hjælpe ildstedet med at brænde bedre. Men både private og virksomheder har haft glæde af dens evne gennem mange år.

Røgsugeren hjælper ved at skabe et negativt tryk

Røgsugeren virker ved, at den skaber et negativt tryk, med andre ord et undertryk, i skorstenen. Det betyder, at når du fyrer op for pejsen eller brændevognen, så opstår der et træk i skorstenen, som så bevirker, at ilden brænder rent og uden røg.

Skorstene skaber faktisk selv et naturligt træk, men styrken af trækket afhænger af sæsonens vejrforhold og din boligs beliggenhed. Faktorer som vind, luftfugtighed og temperatur har alle en indvirkning på skorstenens evne til at danne et naturligt træk.

Uden en røgsuger til at hjælpe skorstenen lidt på vej kan man altså komme ud for gener, som ikke blot er til irritation for din egen husholdning, men også for andre. Er der for eksempel niveauforskel mellem dit hus og din nabos, så kan det ende med, at din nabo får røgpartikler sendt direkte ind i sin bolig fra din skorsten af.

Men en røgsuger opnår du altså ikke fordele for dit eget hjem, men du gør også en aktiv indsats for at bevare freden i nabolaget.

Husk at rengøre røgsugeren med jævne mellemrum

For at en røgsuger skal køre optimalt, så skal den vedligeholdes. Her bliver ventilatorens blade renset, så de kan køre problemfrit. Det er eksperternes anbefalinger, at man som minimum rengør sin røgsuger to gange om året. Men hvor ofte man bør gøre det, afhænger i høj grad af den enkelte husholdnings brug af ildstedet. Hyppig brug af pejs og brændeovn medfører, at røgsugeren også hyppigt skal rengøres.

Man kan med fordel time rengøringen og eftersynet af sin røgsuger med det tidspunkt, hvor ens skorsten skal efterses. Her skal man dog være obs på, at skorstensfejeren ikke er forpligtet til at rense din røgsuger, hvorimod han ved lov er forpligtet til at rense din skorsten.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.