Annonce
Randers

Slotscentrets fremtid er uvis - mulighed for både boliger og butikker

En del af Slotscentrets facade ligger ud mod Østervold. Hvad der skal ske med centret, er ikke afgjort. Foto: Annelene Petersen
Sinding & Co, der ejer Slotscentret og en del andre ejendomme i Randers, overvejer i øjeblikket, hvad der skal ske med det lille butikscenter midt i byen.

Randers: Sinding & Co, der ejer Slotscentret, er i øjeblikket gået i tænkeboks, når det gælder fremtiden for Slotscentret.

I årevis har centrets butikker stået tomme, og mens centrets facade ud mod Slotsgade er blevet renoveret, så er der ikke sket noget med den del af centret, der vender ud mod Østervold.

- Vi skal lige fordøje, hvad der sker ovenpå corona, også i forhold til butiks-concepter, siger Tor Sinding, der er direktør i ejendomsvirksomheden.

Annonce

En plan er snart klar

Han oplyser, at der i løbet af et halvt års tid vil være en klar plan for centrets fremtid. Det kan fortsat være med butikker, og/eller food and beverage, altså restauranter og cafeer, da flere og flere efterspørger oplevelser i bylivet.


Man taler om, at der skal være sutsko-afstand til parkering.

Tor Sinding


- Vi kigger på et boligprojekt i centret som et alternativ, siger Tor Sinding.

Også hvis resultatet bliver, at centret skal laves om til boliger, så er det vigtigt, at der både er gode muligheder for at køre til adressen, og desuden parkere sin bil.

- Mobilitet betyder meget, og det er vigtigt, at der er adgang for biler, understreger Tor Sinding.

- Man taler om, at der skal være sutsko-afstand til parkering. Det er noget, der skal tænkes ind, når man etablerer boliger, påpeger han med henvisning til, at mange gerne vil bo, så det er muligt at parkere tæt ved.

Annonce

En by i forandring

I forvejen arbejder Randers Kommune med en plan for midtbyen, der indebærer, at en del kvadratmeter både i stueplan og på etagerne ovenover centralt i Randers, hvor der i dag er butikker og kontorer, på sigt laves om til boliger.

Samtidig er det forventningen, at der bliver der større efterspørgsel på restaurant- og caféliv og andre former for oplevelser.

For 10 år siden havde Sinding & Co store planer med Slotscentret. Tanken var, at selve Slotspladsen skulle overdækkes, og den nuværende plads skulle udnyttes til parkeringpladser. Selve centrets stueplan skulle så være i det, der i dag er førstesalen. Og derudover skulle der åbnes op mod Østervold, så byen blev bundet sammen med centret som det naturlige samlingssted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce