Annonce
Østjylland

Slut med at blive testet i Auning - Falck lukker sit lyntestcenter i hallen med udgangen af januar

Testcenteret her i hallen i Auning lukker og slukker med udgangen af januar. Foto Annelene Petersen
Fra 1. februar overtager SOS International opgaven med at lynteste borgere i Region Midtjylland, og de har ingen planer om at lave center i Auning. Til gengæld oprettes en række mobile testenheder.
Annonce

Auning: Fra 1. februar er det slut med at blive testet for covid-19 i Auning. Da lukker Falck nemlig sit center for lyntest, som siden 17. december har holdt til i Auning Idræts- og Kulturcenter.

Årsagen til lukningen er, at Falck ved en netop overstået budrunde trak det korteste strå i konkurrencen om, hvem der fremover skal stå for lyntestningen af borgerne i Region Midtjylland.

Vinder blev SOS International, som imidlertid ikke har i sinde at placere et af sine centre i Auning, hvorfor borgerne her fremover må indstille sig på at skulle til enten Randers eller Grenaa, hvis de vil undersøges for corona-smitte.

Annonce

Mobile enheder

Man kan også være heldig at have brug for en test på en dag, hvor muligheden er er i Auning. for den nye aftale mellem regionen og SOS Internatinal indebærer også, at der etableres mobile testenheder, som skal stå for omkring 60 procent af samtlige lyntest i regionen.

Hvor mange mobile enheder, der oprettes, samt hvordan, hvornår og hvorhen er der endnu ingen fast plan for. Men blandt andet skal de kunne køre ud til plejecentre, skoler og uddannelsessteder, hvis der opstår akut behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce