Annonce
Randers

Slut med at coronafryse: Beboerlisten vil give flyverdragter til personalet i daginstitutionerne

Bjarne Overmark, byrådsmedlem og advokat. Beboerlisten
De ansatte i de randrusianske daginstitutioner skal, bogstaveligt talt, klædes bedre på. Det mener Bjarne Overmark fra Beboerlisten, der foreslår, at kommunen køber tjenesteflyverdragter til de ansatte i daginstitutionerne.

Randers: Lange kolde dage på legepladsen. Det har i løbet af efteråret og vinteren været hverdag for de ansatte i landets daginstitutioner.

Sundhedsstyrelsens anbefaler nemlig, at pædagoger enten deler børnene op i mindre grupper eller tilbringer så stor en del af dagen som muligt udenfor.

Det fik i starten af december Egedal Kommune til at tilbyde såkaldte tjenesteflyverdragter til kommunens pædagoger. Senest har Sønderborg Kommune indkøbt 800 flyverdragter, og ifølge byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten skal Randers være de næste på listen.

Annonce

Visse steder i kommunen stilles der allerede arbejdstøj til rådighed, men det er forskelligt fra institution til institution.

Derfor går hans forslag ud på, at der fra kommunens side indkøbes tjenesteflyverdragter til alle interesserede ansatte i kommunens daginstitutioner.

Det, synes formand for BUPL Østjylland Anne Grethe Rosenberg, er en rigtig god idé:

- På de koldeste vintermorgener, når børnene bliver afleveret, er det jo ned til minus fem, seks grader. Så både børn og voksne fryser, hvis de ikke er ordentligt klædt på.

I Norddjurs Kommune stiller man allerede arbejdstøj til rådighed, og i Syddjurs er en lignende ordning på vej.

Selvom vinteren snart lakker mod enden, vil det stadigvæk være til gavn for de ansatte i institutionerne.

- Som vilkårene er nu, er de ansatte udenfor det meste af dagen, ligesom vej- og parkarbejdere, og de jo får stillet arbejdstøj til rådighed af kommunen, påpeger Anne Grethe Rosenberg.

Økonomien er der ifølge byrådsmedlemmet styr på. Da det er et coronaforebyggende tiltag, bliver kommunens udgifter nemlig refunderet af staten.

Derfor håber Bjarne Overmark også, at byrådet vil bakke op om forslaget. Forslaget skal behandles på byrådsmødet mandag 8. februar.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce