Annonce
Mariagerfjord

Slut med besøg på hospitaler og bosteder

Kun i ganske særlige tilfælde kan man få lov at besøge pårørende på hospitaler og bosteder. Illustration: Region Nordjylland
Det er nu forbudt for pårørende eller andre at besøge regionens hospitaler og bosteder. Kun mindreårige børn må få besøg, ligesom fødende må have en ledsager med til selve fødslen. Og har man en døende pårørende, kan man også få tilladelse til besøg.

Randers: Efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed er der indført midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til alle offentlige hospitaler, bosteder med videre. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med COVID-19 og for at beskytte svage og udsatte borgere for potentielt livstruende sygdom.

Begrænsningerne er trådt i kraft og gælder, indtil anden beslutning træffes.

Stoppet for besøgende gælder både fællesarealer og for lokale afdelinger, stuer med videre.

- Det er et drastisk tiltag, men vi har et hensyn til at begrænse smitten blandt vores patienter og blandt de grupper, som er særligt sårbare, hvis de bliver smittet med COVID-19. Jeg er klar over, at besøgsforbuddet kan blive svært og hårdt for både patienter og pårørende, men jeg håber på forståelse for påbuddet, og for hvorfor det er trådt i kraft, siger regionsrådsformand Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Annonce

Der er undtagelser

Besøg i kritiske situationer fra en patients nære pårørende er dog undtaget af forbuddet. Det kan være, hvis en pårørende er kritisk syg eller døende, ligesom forældre eller andre nære pårørende må besøge et mindreårigt barn.

Det er også tilladt for en partner til en kvinde, der skal føde, at være med til igangsættelse og selve fødslen. Når barnet er født og ved efterfølgende aftaler, må der ikke være nogle pårørende til stede.

Dette er overordnede principper, men det vil hele tiden i hver enkelt sag blive vurderet, om et besøg må finde sted, oplyser regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce