Annonce
Randers

Slut med coronatest uden tidsbestilling: Smittetryk i København får konsekvenser for randrusianerne

Fra onsdag 23. september bliver der indført krav om tidsbestilling til coronatest i Randers. Det er dermed ikke længere muligt at dukke uanmeldt op til podning på kasernen. Foto: Randers Kommune
De seneste dage har der været timelang kø til testcentret på kasernen. Derfor indfører Region Midtjylland nu krav om tidsbestilling.
Annonce

Randers: Det er fra nu af nødvendigt at bestille tid, hvis du skal podes for covid-19 i Randers - også selv om du ikke har symptomer.

Indtil nu tilbød teststedet på den gamle kaserne ellers coronatest uden tidsbestilling, men det er ikke længere muligt, oplyser Region Midtjylland. Smitteudbruddet i hovedstadsområdet lægger nemlig beslag på en stor del af landets testkapacitet, og det har resulteret i alenlang kø hos de tilbageværende testbiler andre steder i landet. I Randers har folk de seneste dage stået i kø i timevis for at blive podet, og i Horsens er der meldt om personer, der blev sendt hjem uden test efter at have ventet forgæves i helt op til seks timer.

I princippet ville Region Midtjylland sagtens kunne sætte flere testbiler ind, men problemet er, at Statens Seruminstitut kun kan nå at analysere et bestemt antal test, og her går langt størstedelen af analysekapaciteten i øjeblikket til hovedstadsområdet.

- Der skal testes mest, hvor der smittes flest, og det er i øjeblikket i og omkring København, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse og fortsætter:

- De seneste dage har kombinationen af færre test og stor interesse ført til længere ventetider og kø ved testbiler i Randers og Horsens.

Annonce

Tider til nære kontakter

Region Midtjylland tager nu konsekvensen af den voldsomme kø ved testbilerne og har derfor indført krav om, at man fra onsdag 23. september skal bestille tid, hvis man vil have foretaget en podning i Randers, uanset om man har symptomer eller ej. Håbet er at mindske risikoen for kø og gøre det tydeligt, hvornår den enkelte randrusianer kan regne med at blive testet.

Du kan bestille tid til podning på coronaprover.dk.


Der skal testes mest, hvor der smittes flest, og det er i øjeblikket i og omkring København.

Region Midtjylland


En del af tiderne på kasernen vil være reserveret til personer, der er nær kontakt til en coronasmittet. Resten af tiderne kan bestilles af raske personer over to år uden lægehenvisning.

Det er altid muligt at køre til et andet af regionens testcentre, hvis der er kortere ventetid der. Region Midtjylland oplyser, at der generelt er flest tider at vælge imellem på de store testcentre i Aarhus, Silkeborg, Viborg og Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce