Annonce
Randers

Slut med uåbnede rudekuverter: Nu kan du få gratis gældsrådgivning

Lederen af Selvhjælp Randers, Majbritt Bargsteen, fortæller, at stedet hvert år hjælper 450 borgere fra Randers Kommune gennem svære perioder i livet. Fremover bliver det tal nok endnu højere - efter sommerferien kan Selvhjælp Randers nemlig også tilbyde gratis økonomisk rådgivning. Foto: Jens Thaysen
En pose penge fra social- og indenrigsministeriet gør det muligt for Selvhjælp Randers at tilbyde udsatte borgere hjælp til at få styr på økonomien.

Randers: Hvert år hjælper Selvhjælp Randers 450 børn, unge og voksne gennem livskriser.

Der er selvhjælpsgrupper til voksne, der selv lider af en fysisk eller psykisk sygdom, eller som har en syg ægtefælle eller et sygt barn. Der er grupper til voksne, der står midt i en skilsmisse, har lavt selvværd eller er ensomme. Der er grupper til børn og unge, der har mistet en forælder, har oplevet en skilsmisse, er blevet mobbet eller har en søskende med diagnoser. Og der er mange, mange flere grupper for randrusianere i alle aldre.

Fælles for de mange selvhjælpsgrupper er, at de henvender sig til folk med ondt i livet. Nogle, der har brug for ligesindede at tale med, og brug for hjælp til at få det bedre indeni. Men snart kan Selvhjælp Randers også tilbyde en helt anden og mere lavpraktisk hjælp til borgere i Randers Kommune. Selvhjælp Randers har nemlig fået 1,8 millioner kroner af social- og indenrigsministeriet til frivillig gældsrådgivning.

Annonce

- Det er helt fantastisk. Vi er mega glade og stolte over, at vi nu kan tilbyde den slags hjælp. Vi møder mange hernede, som udover at have ondt i livet også bøvler med økonomien, fortæller Majbritt Bargsteen, der er leder af Selvhjælp Randers, og tilføjer, at tilbuddet kommer op at køre efter sommerferien og frem til 31. oktober 2023.

Et stort behov

Majbritt Bargsteen er slet ikke i tvivl om, at det nye tilbud vil blive brugt - for behovet er stort.

- Der kommer mange sårbare mennesker hos os, som har forskellige økonomiske problemer. Vi møder både voksne, der helt er stoppet med at åbne deres rudekuverter, fordi de ikke længere kan overskue den dårlige økonomi. Og unge, som er ved at opbygge en stor gæld - eksempelvis en spillegæld, fortæller hun og uddyber:

- De har behov for økonomi- og gældsrådgivning af kompetente fagpersoner. Nogle har brug for hjælp til at få lagt et budget, andre har brug for hjælp til at få lavet nogle realistiske aftaler med deres kreditorer. Det er ting som det, vi efter sommerferien kan hjælpe med.

Hun forklarer, at alle, der har lav indkomst og presset økonomi kan benytte sig af tilbuddet, men at der vil være et skærpet forebyggende fokus på unge, som er i gang med at opbygge en gæld - simpelthen for at sikre, at den dårlige økonomi ikke vil forfølge dem resten af livet.


Vi er mega glade og stolte over, at vi nu kan tilbyde den slags hjælp. Vi møder mange hernede, som udover at have ondt i livet også bøvler med økonomien.

Majbritt Bargsteen, leder af Selvhjælp Randers


Selvhjælp Randers skal nu ud og finde nogle frivillige økonomiske eksperter som eksempelvis revisorer og jurister, der vil slutte sig til korpset af 55 frivillige.

Alle, der rådgiver brugerne af Selvhjælp Randers, arbejder frivilligt, men der vil blive ansat en lønnet projektleder i de tre år, tilbuddet varer, og det er primært det, de 1,8 millioner kroner vil gå til.

Annonce

Del af stor pulje

De 1,8 million kroner til Selvhjælp Randers kommer fra en større pulje hos social- og indenrigsministeriet, hvor der er afsat knap 55 millioner kroner i årene 2020-2023 til at styrke frivillig økonomi- og gældsrådgivning.

Puljens formål er at støtte projekter, som tilbyder gratis økonomi- og gældsrådgivning, der hjælper socialt udsatte mennesker, der har en kombination af lav indkomst, gæld og lavt rådighedsbekøb samt særlige målgrupper som for eksempel unge med en begyndende spillegæld eller mennesker, der står i en svær økonomisk situation og samtidig skal håndtere livskriser som for eksempel skilsmisser.

- Jeg glæder mig over, at vi nu får styrket den frivillige gældsrådgivning, som er til stor hjælp for udsatte mennesker, der er havnet i en gældsspiral. Vi ved fra mange undersøgelser, at gæld er en tæt følgesvend til for eksempel hjemløshed, misbrug og andre former for udsathed, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag og fortsætter:

- Det er vigtigt at arbejde forebyggende og have fokus på særlige målgrupper som for eksempel unge med en begyndende spillegæld. Pengene kommer nu ud i de mange organisationer i hele landet på gældsrådgivningsområdet, der gør en stor forskel i hverdagen for udsatte mennesker.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce