Annonce
Randers Cimbria

Slutspilsstemning i snæver Cimbria-sejr

Brantley Bynum var mod Team FOG Næstved giftig i spillet tæt på kurven og fra mellemdistancen. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria slog Team FOG Næstved 88-84 i en kamp, hvor de to holds forsvar var bedre end angrebet. Dermed fik randrusianerne taget revanche for sidste års bronzekamp og samtidig sendt et signal mod en direkte konkurrent.
Annonce

Randers: Randers Cimbria er kommet flyvende fra start i sæsonens først fem kampe, hvor holdet reelt set blot er blevet udfordret én gang.

Det var i udekampen mod Bakken Bears. Et opgør, som kronjyderne tabte, men kun med seks point.

Ellers har modstanderne været et Svendborg Rabbits-mandskab i problemer og tre Pro B-hold, hvor Cimbria hver gang har vist klasseforskel. Senest med ny pointrekord på 127 mod BK Amager.

Lørdag eftermiddag var modstanderen en helt anden, da Team FOG Næstved var på besøg i Arena Randers.

Fire ud af fem gange slog de Randers Cimbria i sidste sæson, hvor de også løb med bronzemedaljerne for næsen af randrusianerne.

Sjællænderne er kort sagt et af de hold, som med rette kan gøre sig forhåbninger om en finaleplads i foråret. Ligesom Randers Cimbria kan det.

Med et medlevende publikum, hårdt spillende forsvar, rodet angrebsspil og spillere der skilte sig positivt ud, når det gjaldt allermest, var der også en snert af slutspilsstemning i mødet mellem de to finalebejlere.

Sejren på 88-84 til Randers Cimbria luner derfor særligt hos det ambitiøse hold, som nu ligger side om side med Bakken Bears og Horsens IC, mens der er slået et lille hul på fire point ned til lørdagens gæster på 4. pladsen.

Kampen i tal

Basketligaen, 6. runde

Randers Cimbria - Team FOG Næstved 88-84 (48-49)

Periodecifre: (23-23), (25-26), (23-19), (17-16).

Randers Cimbria: Brantley Bynum 19, Rasmus Bach 16, Chris Nielsen 15, Jonathan Jeanne 14, Josh Fortune 13, Corey Silverstrom 5, Oliver Strøh 4, Casper Stage 2.

Topscorere Næstved: Uchechi Ofoegbu 25, Christian Terrel 20, Carlos Mateo 17.

Rebounds: Randers Cimbria 49, Næstved 46.

Assister: Randers Cimbria 16, Næstved 14.

Turnovers: Randers Cimbria 14, Næstved 9.

Steals: Randers Cimbria 6, Næstved 9.

Annonce

Flere momentumskift

Kernen til Cimbrias succes i de første kampe har været det aggressive forsvarsspil, hvor holdet allerede ved indspillene er højt oppe og stresse modstanderne.

Den taktik praktiserede de også fra start mod de stærke sjællændere, men der var vanskeligheder med at levere den rette timing og energi i opdækningen.

Det fik flere gange Jimmy Moore til at eksplodere på sidelinjen, hvilket så ud til at smitte af på spillerne på banen.

Forsvarsarbejdet blev i hvert fald skærpet, så gæsterne havde svært ved at sende skud afsted fra distancen uden at have en hånd helt oppe i ansigtet, mens Jonathan Jeannes lange arme var med til at sende et hav af forsøg på afveje under kurven.

I modsatte ende havde kronjyderne dog lige så svært med at få åbnet op for distancen i starten, så bolden blev i stedet sendt så tæt på kurven som muligt, hvor særligt Brantley Bynum var giftig.

Det var med til at skabe en føring på otte point til hjemmeholdet.

Den forsvandt dog som dug for solen, da Næstved pludselig fik hul igennem fra trepointsland.

Truslen fra distancen gjorde det sværere for Cimbria-spillerne at holde sin mand foran sig i forsvaret, og i modsatte ende stoppede boldomgangen lidt for ofte, da Næstved var dygtige til at lukke afleveringsbanerne ned.

Det gik især ud over Jonathan Jeanne, der flere gange måtte nøjes med halvlunkne muligheder fra mellemdistancen, som han havde store problemer med at konvertere.

Derfor blev det Næstveds tur til at være foran med otte point. Men tre treere af Rasmus Bach, Chris Nielsen og Corey Silverstrom var med til at sørge for, at det var helt lige op til pausen.

Annonce

Afgørende Bach

Efter pausen var det ikke de sædvanlige profiler hos kronjyderne, som trådte i karakter til en start.

Det var derimod Rasmus Bach, som med forbilledlig fight, flere hårdt tilkæmpede angrebsrebounds på vigtige tidspunkter og gode skud udefra lavede ti point på ti minutter og var afgørende for, at Randers Cimbria gik ind til sidste periode foran med 71-68.

Afslutningen på kampen blev angrebsmæssigt en rodet affære, hvor de to holds forsvar var bedre end de respektive angreb.

Især Jonathan Jeanne var en force under kurven, hvor han støvsugede glasset for rebounds og blokerede flere skud.

Alligevel var det først i de sidste par minutter, at Cimbria trak afgørende fra, hvor et fransk block, en treer af Chris Nielsen og et steal af Rasmus Bach åbnede en føring på fem point.

Det var lige præcis nok til at køre sejren på 88-84 i hus, selvom kronjyderne de sidste ti sekunder smed bolden væk to gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce