Annonce
Randers

Selv de mindste kan være med: Centimetermaraton i Tronholmparken

Sammen med Rasmus Klump kan børn i alderen to til ti år inden længe tage i Tronholmparken og løbe Centimeter Maraton, et børneløb på 42.195 centimeter. Det svarer til 422 meter, så selv de mindste kan være med. Foto: Børneulykkesfonden
Nu kan selv de allermindste blive maratonløbere, når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton i Tronholmparken i Randers.

Randers: Lørdag 3. august kl. 10 holder Børneulykkesfonden Centimeter Maraton i Tronholmparken i Randers. Centimeter Maraton er et løb for alle børn i alderen to til 10 år og deres forældre eller bedsteforældre. Løbet har til formål at give hele familien en god og aktiv oplevelse samtidig med, at de som deltagere støtter et godt formål.

For selv om fleste børn godt kan lide at bevæge sig, er det alligevel kun et mindretal af danske børn, der opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fysisk aktivitet. Det vil Børneulykkesfonden gøre noget ved. Derfor har de etableret Centimeter Maraton, der holdes i flere større byer i Danmark.

Den klassiske maratonløber tilbagelægger en strækning på 42,195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter. Eller godt 400 meter. Dermed kan vog kalde sig for maratonløbere.

Annonce

Arrangørerne

Centimeter Maraton arrangeres af Børneulykkesfonden, DGI Atletik og Rasmus Klump. Løbet støttes af Continental, Shell tankstationerne i Danmark og Madame Butterfly.

Pildskadder og gøjer

- I en digital tidsalder er der mere end nogensinde brug for, at vi husker at komme ud og få rørt os, og det behøver ikke være en sur pligt. Initiativer som for eksempel Centimeter Maraton styrker både den aktive livsstil samtidig med, at man har det rigtig sjovt, udtaler generalsekretær for Børneulykkesfonden, Henriette Madsen, i en pressemeddelelse.

Et ekstra incitament ved løbet er, at børn og barnlige sjæle får mulighed for at løbe om kap med Rasmus Klump.

Børnene inddeles i to grupper: Pildskadderne og Gøjerne. Pildskadderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med. Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce