Annonce
Randers

Små lysglimt i mørket: Spentrup sang sammen - hver for sig

Der blev gået til den, da der blev sunget fra Spentrup Kirkes tårn. Her er præsten Peter Ulvsgaard, organisten Mogens Kjærgreen, organistens hustru, Pernille Stensgaard Kjærgreen, hendes søster Lisbeth Stensgaard og dennes datter Sofie i sving. Foto: Lars Rasborg
Tonerne fra "Dejlig er den himmel blå" lød ud fra kirketårnet, fra kirkegården, fra torvet og fra haver og indkørsler i Spentrup og bød den første søndag i advent velkommen. Hyggeligt og en god idé, lød dommen fra Spentrupborgerne.
Annonce

Spentrup: Det er muligvis første gang nogensinde i Spentrup Kirkes meget lange historie, den stammer fra 1100-tallet, at der har lydt sang ud fra selve kirketårnet, allerøverst oven over i alt fire stejle hønsetrapper.

- Ja, det er nok rigtigt. Hvis man lige ser bort fra, at jeg altså sneg mig derop nytårsaften og spillede "Dejlig er jorden" på kornet, men det var i al hemmelighed, og jeg ved ikke faktisk ikke, om nogle hørte det, afslører sognepræst Peter Ulvsgaard. Han er en præst af den slags, der godt kan lide hygge, sammenhold og de små glæder i livet, som fællessang - hver for sig, jo er.

Klokken 16.30 søndag blev der sunget og spillet ud fra kirketårnet for at fejre første søndag i advent, og der var forsamlet i hvert fald 20-25 personer, som stod med god afstand på kirkegården og sang med.

I telefonen bagefter fortalte formanden for lokalrådet, Ewa Skifter, at der også havde stået en del mennesker på torvet, og hun havde bekendte, der fortalte, at de havde sunget i haver og indkørsler.

- Så der er blevet sunget her i Spentrup, siger hun.

Annonce

Lysglimt i mørket

Ideen kommer i fællesskab fra sognepræst Peter Ulvsgaard og Ewa Skifter, for netop at give et lille lysglimt i denne mørke coronatid.

- Lokalrådet, der er ret nyt, stiftet efter borgerforeningen lagde sig ned, havde held sidste år med at samle folk til julehygge, gløgg og æbleskiver. Og der var stor interesse for det. Men det kunne vi jo ikke holde i år, så vi fandt på det her i stedet for, siger han.

Præsten, organisten Mogens Kjærgreen, organistens hustru, Pernille Stensgaard Kjærgreen, hendes søster Lisbeth Stensgaard og dennes datter Sofie, udgjorde koret. Og så havde de indspillet musikken på forhånd, fordi det ikke var til at balancere med instrumenterne på hønsestigerne, og selv om det på en måde var en slags snyd, så blev der sunget live. Og alle godtog playback-metoden, uden et kny.

Annonce

Det var alletiders

Og dommen fra dem, der mødte op på kirkegården, var, at det var alletiders.

- Det er bare godt og hyggeligt, en super idé, lød det fra Mona Mertz.

Også ægteparret Majbritt og Niels Thybo, der dukkede op med stearinlys i hænderne, var begejstret over tiltaget.

- Vi bor lige herovre, men ville ikke stå indkørslen, det virkede lidt tosset, så vi gik herop. det er en god idé, så er vi lidt sammen alligevel, i stedet for bare at tænde for fjernsynet. Det bliver lidt kedeligt i det lange løb, siger de.

Tenna Vingggard, Jytte Fynbo og Karen Petersen var også glade for arrangementet:

- Det er nytænkning og spændende, og så sker der lidt i byen, lød det fra damerne, som også havde medbragt levende lys.

- Alle tiders ide, nyt og spændende, lød det fra de tre damer her. Fra venstre er det Tenna Vinggard, Jytte Fynbo og Karen Petersen. Foto: Lars Rasborg.
Syng sammen - hver for sig på på Philip Faber-manér i Spentrup. Foto: Lars Rasborg
Alle borgerne i Spentrup blev opfordret til at gå ud i haven med et lys i et syltetøjsglas for at synge "Dejlig er den himmelblå". Her er det ægteparret Majbritt og Niels Thybo, der er gået hen på kirkegården. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere beboere blev vækket i nat: Beruset og aggressiv mand sparkede til biler

Annonce