Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Ikke-opdaget ordblindhed har givet Steffie Topp nederlag på blandt andet universitetet, men i dag ser fremtiden lys ud for den 34-årige mor til tre. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania
Brikkerne faldt på plads, da Steffie Topp tre uger før studiestart som handelsøkonom fandt ud af, at hun er ordblind.

Randers: Du kan hækle på to måder: Som du skriver eller som du spiser. Det afhænger af din opfattelsesevne og måde, din hjerne hænger sammen på. Steffie Topp på 34 år hækler, som hun spiser, og hvorfor forstod hun først rigtigt den dag, hun fik at vide, at hun er ordblind.

- Først blev jeg overrasket, men så gav det mening i forhold til, hvordan jeg ser verden og bruger mit hoved. Det er svært for mig at formulere mig på skrift, men jeg er eminent til at bruge mine hænder og være kreativ, fortæller Steffie Topp, der bor i Aalestrup med sine tre børn.

Det var jobcenteret, der fik hende screenet for ordblindhed kort før studiestart på handelsøkonom-uddannelsen på Dania i Hobro, og den viden har betydet, hun på studiet kunne få specialpædagogisk støtte og hjælp fra sin studiegruppe.

Annonce

- De støtter mig meget og har forståelse for min situation. Jeg er mere mundtlig og har bare andre ting, jeg er god til end at skrive lange rapporter, smiler hun.

Smidt ud fra eksamen

Hun er vant til at kæmpe for sig selv og sine børn, og hun har gennem livet oplevet meget modgang. Mobning, ufaglærte jobs og nederlag på andre uddannelser, hvor hun ikke vidste, hun var ordblind.

Værst var det, da hun gik på dansk-studiet på universitetet, og hun ikke forstod opgaven til en eksamen.

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men censor blev så vred, at han smed mig ud fra eksamen. Uden en eneste karakter. Det sårede mig dybt, og jeg blev virkelig ked af det, for jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, fortæller Steffie Topp, der efter oplevelsen aldrig mere mødte op på universitetet.

Annonce

Uddannelse til en bedre fremtid

Derfor skulle der også meget overvindelse til at starte på et studie igen, men på erhvervsakademiet går det anderledes godt.

Målet er nemlig klart for Steffie Topp.

- Jeg vil give mig selv og mine børn en bedre fremtid, og derfor tager jeg uddannelsen nu. Jeg kæmper for dem og mig selv, så jeg kan være den mor, jeg gerne vil være, der siger ja og har overskud, forklarer Steffie Topp, der lige nu leder efter en praktikplads som indkøber med start til august.

Annonce
Randers For abonnenter

Parkeringskaos i Danmarksgadekvarteret tvinger Nynne til at parkere ulovligt: Hun bor i det område, hvor der udskrives suverænt flest p-bøder i Randers

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mikkel klagede over 112: Vagtcentralen vil lære af episode i det randrusianske natteliv

Randers For abonnenter

Jon budgetterede med bøder, indtil han fik nok: Se kortet over hvor der er størst risiko for at få en parkeringsbøde i Randers

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Randers

Fuskede bilforhandlere med priserne på importerede biler? Nu skal sagkyndige hjælpe retten med at beregne værdien af 205 biler

Randers FC For abonnenter

Mindst 60 millioner kroner på spil, når Randers FC på mandag er i bowlen: Sådan kan det ende i en drømmelodtrækning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Randers

Bilnøglelotteri nummer 30 udsat: Vi skal ikke belaste virksomheder, der også hjælper andre

Randers

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

Leder For abonnenter

Komplet hul i hovedet: Er der en voksen hjemme, der kan vække en minister, der synes at snorksove?

Randers

Skal du med bus eller tog efter ferien? Midttrafik er igen klar til at fylde busser og tog helt op

Annonce