Annonce
Debat

Smilet er tilbage

Læserbrev: Det er absolut glædeligt, at kravet om mundbind fra mandag forsvinder i langt de fleste hverdagssituationer. Det bliver dejligt for medarbejderne i butikkerne, der nu slipper for at gå med mundbind på jobbet, og godt for handlen lokalt, at kunderne også slipper for mundbindet og dermed får lyst til at blive længere i butikkerne, - eller i det hele taget lyst til at handle fysisk i vores lokale butikker og spontant kigge ind, når man går forbi.

Spontaniteten gælder ikke helt for restaurationerne, da coronapasset fortsætter. Jeg synes, det er fornuftigt at fortsætte med coronapasset i mange situationer sommeren over, men det er på godt jysk træls for de mange, der stadig mangler at blive en del af det til stadighed forsinkede vaccinationsprogram. Men en del af de andre restriktioner, der har vanskeliggjort det for restaurationsbranchen at tjene penge, forsvinder nu. Og åbningstiden forlænges heldigvis.

Det har været svært at se grunden til, at en lille flok voksne mennesker, der har hygget sig sammen over en god middag en aften, ikke må blive serveret for længere end til klokken 22.00 og senest skal være ude af restauranten klokken 23.00. Fra fredag er lukketiden nu klokken 24.00, og fra 15. juli klokken 2.00 for restauranter og barer, mens diskoteker og natklubber må åbne igen 1. september.

Annonce


En del af de restriktioner, der har gjort det svært for restaurationsbranchen at tjene penge, forsvinder nu. Og åbningstiden forlænges heldigvis.


Med den seneste politiske åbningsaftale så er der i det hele taget udsigt til normalisering af både hverdag og fest. Men coronaen er her stadig og skal stadig bekæmpes med fornuftig adfærd, og her er der to hovedelementer.

En stor udbredelse af vaccinationen er det, der giver os livet, som vi kender det, tilbage, og det er derfor også skønt, at 95 procent af borgerne i de første ni vaccinationsgrupper har ladet sig vaccinere. Jeg håber inderligt, at så mange som muligt i de øvrige vaccinationsgrupper vil lade sig vaccinere. For det første kan coronaen give et svært sygdomsforløb uanset alder, og for det andet så kan corona give senfølger i en lang periode, uanset om sygdomsforløbet har været mildt eller hårdt. For det tredje, og ikke mindst, så er det at sige ja tak til vaccinen et ekstremt vigtigt bidrag, vi hver især gør, til at sikre epidemikontrol, - så samfundshjulet igen kommer op i gear.

Afstanden er det andet vigtige element i den fortsatte kamp mod epidemien, og det gælder fortsat, at vi skal undgå kram og håndtryk. Og det tager jeg gerne med, så længe jeg igen kan få lov til at smile uden mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce