Annonce
Randers

To klasser hjemsendt efter coronasmitte på C. la Cours Skole: Alle elever blev hurtigt hentet

Samtlige elever fra 1.a og 3.a samt enkelte elever fra andre klasser er hjemsendt fra C. la Cours Skole, efter at to elever er konstateret smittet med coronavirus. Arkivfoto: Søren Pagter
De hjemsendte elever og medarbejdere skal kunne fremvise to negative coronatests, inden de kan vende tilbage til skolen. Det betyder, at der resten af denne uge vil være hjemmeundervisning.
Annonce

Randers: Et søskendepar fra 1.a og 3.a på C. la Cours Skole er testet positiv for coronavirus. Derfor har skolen, i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, sendt samtlige elever fra de to klasser samt de ansatte, der har været i kontakt med klasserne, hjem til selvisolation og test.

- Af forsigtighedsprincip har vi også hjemsendt søskende til børnene i 1.a og 3.a. De behøver ikke at blive testet, men de skal holdes hjemme, indtil den testede søskende har fået første negative resultat, oplyser skoleleder Jens Anker Hansen.

Udover børnene er der hjemsendt tre lærere og en pædagog.

Annonce

Hjemsendt mandag

Det søskendepar, der er konstateret smittet, blev testet i søndags, og fik resultatet mandag formiddag.

- Fra jeg blev ringet op i formiddags, tror jeg ikke, der gik mere end en time, før alle eleverne var hentet. Der var nogle utroligt samarbejdsvillige forældre, og vigtigst af alt foregik det hele i god ro og orden, så eleverne ikke blev bange, fortæller skolelederen.

Annonce

To negative tests

Den potentielle smitte kan kun være sket i fredags, og derfor skal de hjemsendte elever og ansatte testes første gang tirsdag og igen torsdag. Indtil de kan fremvise et negativt svar på begge tests, vil de modtage hjemmeundervisning.


Fra jeg blev ringet op i formiddags, tror jeg ikke, der gik mere end en time, før alle eleverne var hentet. Der var nogle utroligt samarbejdsvillige forældre, og vigtigst af alt foregik det hele i god ro og orden, så eleverne ikke blev bange.

Jens Anker Hansen, skoleleder


Ifølge de officielle retningslinjer kan skolen vælge at lade eleverne vende tilbage allerede efter den første negative test. Men på grund af erfaringer fra andre skoler, hvor de hjemsendte er vendt tilbage efter første test, og anden test efterfølgende har vist et positivt resultat, har Jens Anker Hansen valgt, at de hjemsendte fra C. la Cours Skole skal blive hjemme, til de har et negativt svar på begge tests.

Det betyder, at de vil være hjemsendt resten af denne uge.

Jens Anker Hansen oplyser, at begge de elever, der er testet positive, indtil videre har milde sygdomsforløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce