Annonce
Randers

Smitten breder især blandt unge mellem 16 og 25 år: Randers Street Food får henvendelse fra kommunen

Samtidig med, at flere og flere vaccineres, stiger også antallet af smittede i Randers Kommune. Arkivfoto: Juan Barreto/AFP
Randers er fjerdehårdest ramt i hele landet, og nu vil kommunen rette henvendelse til et af de unges mødesteder, Randers Street Food

Randers: Nu er Randers den kommune i landet, der er fjerdehårdest ramt, når det gælder antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Kun overgået af Dragør, Aalborg og Rødovre.

På grund af tekniske problemer hos Statens Serum Institut har Randers Kommune ikke kunnet få oplyst tallene for de enkelte lokale områder og aldersgrupper i kommunen, hvor smitten rammer. Derfor vil den kommunale krisestab først onsdag, hvor man forventer, at Styrelsen for Patientsikkerhed har de konkrete tal helt på plads, samles for at drøfte eventuelle yderligere tiltag.

- Styrelsen understreger, at vi har lavet de rigtige tiltag indtil videre. Det er vores indtryk, at det fortsat især er de 16-25-årige, der er smittet, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Ekstra tiltag

Derfor vil kommunen allerede tirsdag lave en ekstra indsats for at nå de unge. Blandt andet ved en henvendelse til Randers Street Food og via radio-spots. Men først, når de helt præcise tal foreligger, vil der blive lavet en nærmere plan for indsatsen.

Det testkorrigerede incidenstal for Randers er tirsdag 154. Tallet er et udtryk for antallet af smittede, set i forhold til, hvor mange der er testet.

Grænsen for, hvornår en kommune lukkes ned, er rykket, så det ikke længere er, når det testkorrigerede incidenstal er 200, men 300. Dermed er Randers ikke umiddelbart i risiko for nedlukning.

Annonce

Landstal

Statens Serum Institut advarer om, at mandagens tekniske problemer med, at tallene kan være underestimerede, endnu ikke er løst.

På landsplan er der det seneste døgn fundet 377 test, der var positive. Der er foretaget 80.101 PCR-test. Derudover er der samme døgn foretaget 273.646 kviktest, som ikke tæller med i regnskabet over positive prøver.

Der er ingen dødsfald registreret med covid-19 i det seneste døgn.

Antallet af indlagte med coronavirus på landets hospitaler er 124, det er 13 færre end dagen før. Af dem ligger 27 på intensivafdelinger, og 19 patienter får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Annonce

Lokale tal

Her følger de seneste tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, ligeledes målt over de seneste syv døgn.

Randers: 176,1 (172) mod 173,0 (169) mandag. Positivprocenten er steget til 1,66 mod 1,57 mandag.

Favrskov:  82,8 (40) mod 84,8 (41) mandag. Positivprocenten er 0,61 mod 0,60 mandag.

Norddjurs: 83,8 (31) mod 100,0 (37) mandag. Positivprocenten er 1,10 mod 1,24 mandag.

Syddjurs: 56,0 (24) mod 62,9 (27) mandag. Positivprocenten er 0,63 mod 0,67 mandag.

Mariagerfjord: 86,2 (36) mod 95,8 (40) mandag. Positivprocenten er 0,84 mod 0,91 mandag.

Tirsdag var der ni patienter indlagt på sygehusene i Region Midtjylland med covid-19, hvilket er to færre end mandag. Der er ingen indlagte i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce