Annonce
Sport

Smitten spreder sig i Randers HK: Agesen og yderligere tre spillere ramt af corona

Cheftræner Niels Agesen er en af dem i Randers HK, som er blevet smittet med coronavirussen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Cheftræner Niels Agesen, fire spillere samt administrationschef Carsten Solberg er i øjeblikket smittet med coronavirus i Randers HK. Derudover har flere symptomer.

Randers: Mandag morgen fik en spiller i Randers HK konstateret coronavirus, hvilket fik hele truppen og den sportslige sektor til at gå i selvisolation, da holdet havde haft et træningspas sammen fredag.

Tirsdag er yderligere tre spillere samt cheftræner Niels Agesen og administrationschef Carsten Solberg blevet bekræftet smittet med covid-19.

Det stod klart, da Randers HK tirsdag aften modtog svarene på de coronatests, som mandag blev foretaget blandt alle spillere og medarbejdere omkrig holdet.

Klubben ønsker ikke at oplyse, hvilke fire spillere der er i øjeblikket er ramt af sygdommen, lyder det fra Niels Agesen, som selv er mærket af forløbet.


Det er længe siden, at jeg har prøvet at ligge ned tre døgn i streg. Jeg har haft høj feber og ondt over det hele, men mig bekendt har ingen af spillerne været igennem et tilsvarende forløb. Endnu.

Niels Agesen, cheftræner i Randers HK


- Det er længe siden, at jeg har prøvet at ligge ned tre døgn i streg. Jeg har haft høj feber og ondt over det hele, men mig bekendt har ingen af spillerne været igennem et tilsvarende forløb. Endnu. Forløbene er så forskellige, at det ikke er til at vide, hvordan de udvikler sig, siger Randers HK's cheftræner, som ikke selv var til stede til fredagens træning.

- Det er det, der gør det så vanskeligt. Vi kan kun gisne om, hvor smitten er opstået. Den behøver jo ikke kun at komme ét sted fra. Jeg har eksempelvis ikke været i kontakt med nogen i klubben siden kampen mod København i onsdags, fortæller Niels Agesen.

Flere med symptomer

Myndighedernes generelle anbefaling er at foretage en test tidligst fire dage efter kontakt med en smittet, derfor fik alle, som var med til fredagens træning, foretaget endnu en coronatest tirsdag.

Dermed får klubben onsdag vished om, hvorvidt smitten har spredt sig yderligere.

- Vi har fået at vide, at det er testen på fjerdedagen efter en potentiel smitterisiko, som kan give det bedste svar. Vi kan godt have nogle, som er testet negativ mandag, men så viser sig at være positiv i testen i dag (tirsdag, red.), fordi der ikke var gået nok tid, siden man har været udsat for en smitterisiko, forklarer Niels Agesen.

Og der kan meget vel være flere positive tilfælde at finde, når testresultaterne dukker op onsdag, spår cheftræneren.

- Der er i hvert fald to-tre stykker, som har symptomer, men vi er på uprøvet grund. Symptomer er rigtig mange forskellige ting: træthed, muskelsmerter, hovedpine, kriller i halsen, øjne, der løber i vand, og svimmelhed. Det er meget forskelligt, så vi må se.

Håber på ny kampflytning

De spillere, som ikke er smittet med coronavirussen, når testsvarene kommer onsdag, kan få lov til at træne sammen igen torsdag, oplyser Niels Agesen.

I første omgang er det for at blive klar til kampen mod Nykøbing Falster, som blev udskudt fra onsdag til lørdag.

Håbet er dog, at det opgør kan blive flyttet endnu engang.

- Hvis vi har fem spillere, som er testet positive for corona, siger reglerne, at vi må flytte kampen, men hvis det ikke er tilfældet, håber vi selvfølgelig, at Nykøbing vil være med til at rykke kampen alligevel, når vi nu har flere spillere smittet, og jeg ikke selv kan deltage, siger Niels Agesen.

Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december