Annonce
Randers

Smitten stiger: Spentrup Sogn balancerer på kanten af nedlukning

Spentrup Sogn er onsdag rykket tættere på grænsen, hvor sognet nedlukkes på grund af for høj smitte. Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt fortæller, at man afventer torsdagens tal, før der sættes gang i konkrete tiltag. Foto: Annelene Petersen
Spentrup Sogn overskrider to ud af i alt tre grænseværdier for, hvornår sognet automatisk lukkes ned, viser dagens coronatal fra Statens Serum Institut.

Spentrup: Med et korrigeret incidenstal på godt 675 og en positivprocent på over fem kan Spentrup Sogn sætte hak ved to ud af tre grænseværdier, der afgør, om et sogn skal lukkes ned.

Den sidste grænseværdi, der lukker et sogn, er et antal af nye smittede inden for de seneste syv dage på 20 - og med onsdagens stigning med to nye smittede ligger sognet nord for Randers på 18 - altså to fra grænseværdien, der sender sognet i nedlukning.

Hos Statens Serums Institut fremgår det, at sogne skal lukke ned, hvis alle af følgende kriterier er opfyldt:

Annonce

- Der er mere end 600 smittede pr. 100.000 borgere.

- Der er 20 eller flere nye smittetilfælde i alt de sidste syv dage.

- Positivprocenten er på tre procent eller mere.

Kommunaldirektør afventer torsdagens tal

- Vi er opmærksomme på, at tallet er meget, meget tæt på en sognelukning i Spentrup, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune. Samtidig forklarer han, at kommunen ikke foretager sig yderligere omkring Spentrup Sogn, men afventer morgendagens smittetal.

- Vi gør ikke yderligere, før vi har tallene i morgen (torsdag, red.), for noget tyder på, at de høje smittetal ligger i starten af de syv dage, så det kan falde i morgen, men det kan også stige. Der sker ikke yderligere, før vi ser tallene i morgen, siger kommunaldirektøren.

Jesper Kaas Schmidt kan ikke umiddelbart pege på, hvilken aldersgruppe, der er ramt af smitte, for det har man ikke fået oplyst. Hvis der er tale om en egentlig nedlukning ud fra torsdagens tal, så vil man få flere tal og oplysninger, siger han.

- Men det ville undre mig meget, hvis det ikke var i den unge kategori. Det har vi ikke præcist, men det sidste, jeg fik at vide, var, at omkring 65 procent af de smittede i Randers, de er mellem 16 og 25 år gamle. Det ville være underligt, hvis det ikke var sådan derude også, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce