Annonce
Randers

Dagens coronaoverblik: Norddjurs er havnet på listen over nedlukningstruede kommuner

Antallet af positive tests stiger fortsat i Syddjurs. Kun Randers har det seneste døgn oplevet fald i smitten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Østjylland: Kun én kommune, Hørsholm nord for København, er lige nu lukket ned på grund af høje smittetal. Men en række kommuner, heriblandt Norddjurs, risikerer ifølge TV2  at lukke, hvis ikke udviklingen vender.

TV-stationen baserer spådommen på den såkaldte testkorrigerede incidens, hvor der tages højde for, hvor mange personer der er blevet testet.

Som vi kunne fortælle i gårsdagens avis, har man i Norddjurs da også allerede gang i en række tiltag, som skal dæmme op for smitteudviklingen. Eksempelvis samarbejdes der med boligforeningerne om information, der planlægges infospots på dansk og engelsk på flere digitale infostandere i Grenaa, og der er dialog med turismeorganisationer og andre aktører.

Annonce

Både Norddjurs og Syddjurs Kommuner har indtil tirsdag i denne uge ellers kunnet glæde sig over forholdsvis lave smittetal, men onsdag kom der pludselig gang i udviklingen - i den forkerte retning.

Fredag så tallet i Norddjurs dog umiddelbart ud til at være på niveau med torsdag, mens det i Syddjurs gik endnu en pæn tak opad. Men de testkorrigerede incidenstal placerer altså stadig Norddjurs i størst risiko for ny nedlukning.

På landsplan er der det seneste døgn foretaget 197.870 PCR-test, hvoraf 951 var positive. Det giver en positivprocent på 0,48 mod torsdagens 0,63. 333.241 fik foretaget en antigen-test også kaldet lyn- eller kviktest.

Der er ingen dødsfald med covid-19 det seneste døgn, men antallet af indlagte er steget med ni til 163. 33 af de indlagte ligger på intensivafdelinger, og af disse får 23 hjælp af en respirator til at trække vejret.

Lokale tal

Her følger dagens tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, som også er udregnet over de seneste syv dage.

Randers: 82,9 (81) mod 94,2 (92) torsdag. Positivprocenten er 0,58 ligesom torsdag.

Favrskov: 35,2 (17) ligesom torsdag. Positivprocenten er 0,19 ligesom torsdag.

Norddjurs: 151,3 (56) ligesom torsdag. Positivprocenten er 1,35 ligesom torsdag.

Syddjurs: 181,9 (78) mod 144,5 (62) torsdag. Positivprocenten er steget til 1,24 mod 0,97 torsdag.

Mariagerfjord: 103 (43) ligesom torsdag. Positivprocenten er 0,62 ligesom torsdag.

Hos Region Midtjylland offentliggør man ikke antallet af indlagte på helligdage, men onsdag var der 26 patienter indlagt med covid-19, hvoraf fem var indlagt på intensivafdelinger. Det sidste tal var fredag steget til seks, mens det samlede antal indlagte var uændret 26.

På Regionshospitalet Randers var der fredag færre end fem indlagte med covid-19. Af hensyn til patienternes anonymitet vil regionen ikke oplyse det konkrete antal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce