Annonce
Randers

Smittetallene i Mariagerfjord steg igen en smule - men de skal nok falde, spår borgmester Mogens Jespersen

Antallet af positive test er - set i forhold til indbyggertallet fortsat højt i Mariagerfjord. Men også i Randers, Norddjurs og Syddjurs steg smitten fra søndag til mandag. Foto: Niels Christian Vilmann
Borgmesteren i Mariagerfjord Kommune er fortrøstningsfuld trods stigning i smittede. Alt er håndteret korrekt, og der er styr på smitten, siger han.

Østjylland: Efter at være faldet markant fra lørdag til søndag steg smittetallet i Mariagerfjord Kommune igen fra søndag til mandag, og kommunen skiller sig stadig ud med markant højere tal end kommunerne omkring.

Imidlertid er borgmester Mogens Jespersen (V) fortrøstningsfuld og spår, at man allerede om to-tre dage vil se betydelige fald i smitten.

- Stigningen stammer jo fra Søndre Skole i Hobro, som sendte alle elever hjem efter et større udbrud. Siden bredte smitten sig til forældre og senere til elevernes søskende, hvoraf flere går i gymnasiet, som derfor også har været ramt og har måttet sende klasser hjem, siger Mogens Jespersen og fortsætter:

Annonce

- Vi har gennem hele forløbet været i tæt kontakt med Sundhedsstyrelsen, som er tryg ved situationen, fordi man ved, hvor smitten kommer fra. Styrelsen siger også, at vi har handlet rigtigt, og at vi nok skal se smittetallene falde igen de kommende dage.

Også i tre andre kommuner i avisens dækningsområde gik det en anelse den forkerte vej fra søndag til mandag. Kun Favrskov kunne notere et fald i såvel incidens som i positivprocenten.

Landstal

Mandagens tal på landsplan viser, at 151.115 er blevet PCR-testet det seneste døgn, mens 258.642 fik en kviktest. Blandt de PCR-testede var der 761 positive. Det giver en positivprocent på 0,50 mod 0,53 søndag. Ingen er fra søndag til mandag døde med covid-19, men fem flere er indlagt, så der nu ligger i alt 184 patienter på landets hospitaler, hvoraf de 42 ligger på intensivafdelinger og 21 får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Her følger dagens tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, som også er udregnet over de seneste syv dage.

Randers: 89,1 (87) mod 74,7 (74) søndag. Positivprocenten er steget til 0,62 mod 0,53 søndag.

Favrskov: 47,6 (23) mod 55,9 (27) søndag. Positivprocenten er faldet til 0,27 mod 0,31 søndag.

Norddjurs: 24,3 (9) mod 18,9 (7) søndag. Positivprocenten er steget til 0,22 mod 0,17 søndag.

Syddjurs: 74,6 (32) mod 65,3 (28) søndag. Positivprocenten er steget til 0,53 mod 0,47 søndag.

Mariagerfjord: 170,1 (71) mod 162,9 (68) søndag. Positivprocenten er steget til 1.07 mod 1,0 søndag.

Annonce

27 indlagte i regionen

Mandag var 27 coronapatienter indlagt på Region Midtjyllands hospitaler, hvilket er tre flere end torsdag, da tallene sidst blev opdateret. Færre end fem er indlagt på intensivafdelinger.

På Regionshospitalet Randers var der mandag ligeledes indlagt færre end fem. Af hensyn til patienters anonymitet oplyses antal mindre end fem ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce