Annonce
Norddjurs

Smittetallet i Norddjurs stiger: Borgmester opfordrer til at holde ud trods metaltræthed

Smittetrykket er stigende i Norddjurs. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix
Smittetallene i Norddjurs er på vej i den forkerte retning, og borgmester Jan Petersen (S) opfordrer derfor borgerne til at holde fast og holde ud. - Det gode arbejde må ikke tabes på gulvet nu, siger han.
Annonce

Norddjurs: Efter at have ligget højt på listen over kommuner med et lavt antal smittede i det meste af coronaperioden, er det nu begyndt at gå i den forkerte retning for Norddjurs Kommune.

For cirka 14 dage siden lå den såkaldte incidens i kommunen, som angiver smittede pr. 100.000 indbyggere, på omkring 20. Onsdag var tallet 110,8. Selv om mange kommuner har højere tal, og selv om et højt incidenstal ikke i sig selv behøver at være alarmerende, så har stigningen fået borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), til at komme med en opfordring til kommunens borgere om at passe på sig selv og hinanden:

- Vi ser en udvikling i tallene, som måske nok er forventelig i betragtning af, at Covid-19 stadig har godt fat i samfundet generelt. Det skal alligevel tages yderst alvorligt, så vi stadig kan beskytte de ældre og svagelige grupper. Vi har ikke oplevet udbrud på for eksempel plejecentre eller specialinstitutioner, og det er vi taknemmelige for. Det arbejde må ikke tabes på gulvet nu, siger han.

Annonce

Koncentration i Grenaa

Sundhedskriseberedskabet i Norddjurs Kommunes er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de stigende tal peger på en generel samfundssmitte i Norddjurs, og ikke på større udbrud bestemte steder eller på særlige mønstre. Dog er der en koncentration i Grenaa, som er kommunens største by, ligesom der har været smitte i relation til udskænkningssteder.


Selvfølgelig kan der være metaltræthed rundt omkring og en følelse af, om den enkeltes bidrag egentlig nytter. Det gør det.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune (S)


Kommunens borgere må, ligesom borgerne i resten af landet, se frem til en anderledes juletid end normalt. Der vil være aflysninger og restriktioner, og den første store begivenhed, man er opmærksom på, er Black Friday i slutningen af måneden, der traditionelt er lig med slagtilbud og mange mennesker i butikkerne.

- Vi har dialog med de erhvervsdrivende, som udviser stor ansvarlighed og omhu. Mange planlægger at sprede Black Friday-tilbuddene over flere dage, man hænger plakater op, stiller håndsprit frem og har personale, som guider kunderne i at tage hensyn. Det er vi rigtig glade for, siger borgmesteren.

Han opfordrer alle borgere til at holde ud og holde sammen, selv om det er svært.

- Covid-19 har været en faktor i vores samfund i snart trekvart år. Selvfølgelig kan der være metaltræthed rundt omkring og en følelse af, om den enkeltes bidrag egentlig nytter. Det gør det - den enkeltes adfærd og hensyntagen er helt afgørende for, at vi samlet set kan løfte opgaven. Det ved jeg, at borgerne i Norddjurs kan. Det har vi vist siden marts, og det skal vi holde fast i nu, siger Jan Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Anna von Lowzow: - Det der med hele tiden at overtage samtalen, det er så udannet og burde føre til klaps bagi

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Annonce