Annonce
Randers

Smittetallet på Randers Lille Skole eksploderer: Uvist hvornår skolen åbner igen

Randers Lille Skole står i denne uge tom i et forsøg på at bremse coronasmitten blandt elever og medarbejdere. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Over halvdelen af den seneste uges nysmittede i Randers Kommune kommer fra Randers Lille Skole, hvor coronasmitten er løbet løbsk. I et forsøg på at få bremset smitten, er skolen foreløbig lukket.

Randers: Alt tyder på, at det var den rette beslutning, skoleleder Peter E. Knøss natten til lørdag traf, da han besluttede at holde Randers Lille Skole lukket hele uge 40.

Da han tog beslutningen, var 13 elever og to medarbejdere testet positive for coronavirus, og siden da er tallet galoperet opad. Mens Randers Amtsavis onsdag formiddag taler med skolelederen, får han endnu en melding om en medarbejder, der er testet positiv.

- Tallet ændrer sig hele tiden, men lige nu er vi oppe på 20 elever og fire medarbejdere, der er testet positive, fortæller han.

- Derudover er der en del, som først troede, de var gået fri, men som nu er begyndt at få symptomer, og som derfor afventer testsvar, tilføjer han.

Annonce

Uvished om genåbning

Da der stadig er en del syge elever og medarbejdere, der mangler at blive podet eller mangler svar på podningen, er det sandsynligt, at skolens smittetal vil stige yderligere i de kommende dage. Derfor er det også umuligt for Peter E. Knøss allerede nu at konkludere, om den oprindelige plan om genåbning af skolen på mandag, 5. oktober, er realistisk.

- Lige nu holder vi vejret og håber, at smitteudbruddet på skolen har toppet, men vi ved det endnu ikke, lyder det fra skolelederen, som i disse dage arbejder i døgndrift med blandt andet smitteopsporing.

- Der er tre scenarier, og frem mod weekenden vil vi begynde at vurdere, hvilket vi skal vælge. Vi kan enten vende tilbage til en normal skolegang fra på mandag, vi kan lave en delvis genåbning af skolen, eller vi kan vælge at forlænge lukningen, forklarer han.


Tallet ændrer sig hele tiden, men lige nu er vi oppe på 20 elever og fire medarbejdere, der er testet positive. Derudover er der en del, som først troede, de var gået fri, men som nu er begyndt at få symptomer, og som derfor afventer testsvar.

Peter E. Knøss, skoleleder, Randers Lille Skole


Indtil skolen kan genåbnes, foregår undervisningen online, præcis som under forårets store samfundsnedlukning. Samtidig bliver rengøringspersonale sendt ind på skolen én ad gangen, så de ikke risikerer at smitte hinanden, men samtidig kan sikre, at skolen er afsprittet og ren til den dag, eleverne igen kan vende tilbage.

Annonce

Spredt sig til flere klasser

Da skolelederen i lørdags gav besked om nedlukningen, var smitten fordelt på to af skolens klasser - en sjette klasse og en fjerde klasse. Siden da har smitten bredt sig til andre klassetrin.

- Nu har vi én smittet elev i anden klasse, tre i fjerde klasse, 15 smittede i sjette klasse og én i syvende klasse, fortæller Peter E. Knøss, som formoder, at smitten i de andre klassetrin kommer fra søskende i de hårdest ramte klasser.

Ifølge skolederen har de 20 smittede børn alle relativt milde forløb, mens nogle af de smittede medarbejdere til gengæld føler sig meget dårlige. Der er endnu ingen fra skolen, der har haft behov for hospitalsindlæggelse.

Utroligt nok er der ifølge skolelederen indtil videre ingen forældre, der er testet positive for coronavirus på trods af, at op mod 40 forældre i øjeblikket er isoleret i hjemmet med coronasmittede børn - og endnu flere med børn, der har symptomer, men som endnu ikke har svar på testen.

Ifølge Peter E. Knøss er coronaudbruddet formentlig startet ved, at en ansat har taget smitten med ind på skolen.

Skolen har 193 elever og 32 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce