Annonce
Randers

Smitteudbrud sender hel børnehavestue i Randers hjem i isolation

En stue i Børnehaven Dragonvej står midlertidigt tom. Personale og børn er sendt hjem i isolation, efter at et barn er konstateret smittet med covid-19. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ansatte og børn i en stue i Børnehaven Dragonvej blev fredag sendt hjem i isolation, efter at et barn på stuen var konstateret smittet med covid-19. Smitten kan ikke kædes sammen med kommunens beslutning om at arrangere fælles feriepasning i påsken.

Randers: Børnehaven Dragonvej i det nordlige Randers sendte fredag i sidste uge en hel stue hjem i isolation. Det skete, efter at et af børnene på stuen var blevet konstateret smittet med covid-19.

Mandag morgen havde Bente Devantie, der er dagtilbudsleder i Dagtilbud Midt, som institutionen hører under, ikke hørt om nye tilfælde, men hun påpeger, at personer, som har været i nærkontakt med den smittede - altså personale og børn på den pågældende stue - hvis man skal være sikker på at fange eventuelle smittede, først skal testes på fjerdedagen samt sjettedagen efter kontakten. Og det vil sige mandag og onsdag i denne uge.

Feriepasning

I påskeugen havde Randers Kommune i modsætning til en række andre kommuner arrangeret fælles feriepasning, hvor børn fra forskellige institutioner blev samlet. Den beslutning mødte en del kritik fra både personale og forældre, som fandt det uforsvarligt, ikke mindst i en tid, hvor netop Randers havde nogle af landets højeste smittetal.

Bente Devantie understreger dog, at smitteudbruddet ikke kan skyldes den fælles feriepasning i påskeugen, da det smittede barn ikke har været i institution i påsken.

Og som vi kunne fortælle i lørdagsavisen, er der heller ikke konstateret smitte i andre institutioner, som har været omfattet af fælles feriepasning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Randers

Randers-kampagne rammer tidsånden: Flyt på landet og få plads og rum til dine drømme

Randers FC For abonnenter

Fra midtbanekriger til målmager: Derfor er skrinlagt Vito-eksperiment forvandlet til en succes

Randers FC

Randers FC uden profil mod AGF - avisens bud på startopstillingen

Annonce