Annonce
Randers

Smitteudbrud udsætter vaccinationer på et enkelt plejecenter: - Vi må holde modet oppe

Lena Engberg er leder på Ældrecenter Åbakken, som i weekenden måtte udsætte vaccinationerne af beboerne på grund af et coronaudbrud. Arkivfoto: Annelene Petersen
Borgere på alle plejecentre i Randers Kommune på nær Ældrecenter Åbakken er de seneste dage blevet vaccineret mod covid-19. På Åbakken er vaccinationen udsat på ubestemt tid som følge af et smitteudbrud, der har kostet en beboer livet.
Annonce

Øster Tørslev: Randers Kommune afsluttede søndag vaccinationen for covid-19 på alle kommunens plejecentre på nær ét.

42 borgere på Ældrecenter Åbakken i Øster Tørslev fik nemlig udskudt deres stik med en dags varsel.

Det skyldes, at en borger og en medarbejder på ældrecentret blev testet positive for coronavirus fredag. Dagen før vaccinationen skulle have fundet sted.

Det satte med det samme gang i smitteopsporingen, som først er endeligt afsluttet i slutningen af denne uge, når borgere og medarbejdere er blevet podet for anden gang.

Indtil da bliver alle borgere på ældrecentret betragtet som potentielt smittede.


Der var tvivl om, hvem der har været nær kontakt med de smittede, så ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt, at alle betragtes som nære kontakter. Da det er sundhedsmyndighedernes anbefaling, at man ikke vaccinerer en nær kontakt, blev vaccinationen sat i bero.

Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune


- Der var tvivl om, hvem der har været nær kontakt med de smittede, så ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt, at alle betragtes som nære kontakter. Da det er sundhedsmyndighedernes anbefaling, at man ikke vaccinerer en nær kontakt, blev vaccinationen sat i bero, oplyser Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune.

- Beboerne får selvfølgelig vaccinen senere, men hvornår kan jeg ikke svare på, før vi kender testresultaterne og ved, hvornår vi igen kan få vacciner til dem. De holder i ret kort tid, så vi skal finde ud af, hvordan vi genbestiller doser, da vi jo havde bestilt i én ombæring for hele kommunen, tilføjer Lene Jensen.

Annonce

Coronadødsfald

De to smittetilfælde første januar blev fulgt op af endnu en positiv test hos en medarbejder lørdag. Dermed er i alt syv medarbejdere og otte borgere blevet testet positive for coronavirus, siden det første tilfælde på Åbakken i midten af december.

Én borger er afgået ved døden som følge af virussen, mens nogle har været indlagt eller stadig er det, oplyser leder af Ældrecenter Åbakken, Lena Engberg.

Da smitteudbruddet tog fart før jul, indførte Styrelsen for Patientsikkerhed 21. december skærpede retningslinjer, så hver beboer i egen bolig kun må få besøg af én nærmeste pårørende i perioden. De restriktioner er plejecentret underlagt, indtil myndighederne vælger at ophæve dem igen.

Annonce

Holde modet oppe

Lena Engberg håber, at det sker medio januar, hvor smitten forhåbentlig også er under kontrol, så borgerne kan få deres længe ventede vaccine.

- Det er hårdt for vores beboere, at de er de eneste, som mangler at få vaccinen. Jeg er glad på de andre centres vegne, men det er svært at stå på sidelinjen, for jeg ville ønske, at det var det samme hos os. Så var vi et skridt nærmere at kunne slappe lidt mere af i forhold til den her smittespredning, siger lederen af Ældrecenter Åbakken og tilføjer:

- Vi må holde modet oppe, selvom det er nedslående, at det blev bremset i sidste øjeblik, men vi er jo også nødt til at gøre det på forsvarlig vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Færøsk landsholdsspiller er klar til konkurrence i Kronjylland: - Jeg skal vise mit værd fra dag ét

Annonce