Annonce
Randers

SMS'er virker: Får elever til at møde i skole

Arkivfoto: Emil Hougaard/Scanpix

"Hey du, husk at møde i skole i morgen. Til tiden." Med sms'er, opkald og velkomstkomité har to skoler i Randers succes med at nedbringe fraværet blandt eleverne

Randers: Mange forældre med teenagebørn kender til, at ungerne kan være svære at få op om morgen. Og hvis børnene møder i skole, efter forældrene er taget på arbejde, kan de store teenagere fristes til at møde for sent eller måske ligefrem tage sig en pjækkedag. På de danske folkeskoler var der i skoleåret 2016/2017 i gennemsnit et fravær i 9. klasse på 6,6 procent. Det viser tal fra Styrelsen for It og Læring.

I Randers arbejder flere folkeskoler målrettet med at nedbringe fraværet. Som en særlig indsats i skoleåret 2017/2018 har Nørrevangsskolen eksempelvis igangsat et pilotprojekt i to 9. klasser. Projektet sker i samarbejde med kommunens familieafdeling - herunder Ungebasen - og Bysekretariatet i Randers Nordby. Hver morgen står en lille gruppe voksne klar til at byde skoleelever velkommen.

- Det giver på en gang en hyggelig og venskabelig atmosfære, men giver os også mulighed for at gå i en tættere dialog med eleverne om, hvorfor de måske kommer for sent for tredje gang i denne uge, fortæller Knud Bendixen i en pressemeddelelse.

Elev til elev

Et andet element i projektet er, at eleverne er blevet inddelt i nogle grupper med ansvar for hinanden. Det betyder i praksis, at eleverne ringer, sender en sms eller skriver Facebook-beskeder til hinanden om det at møde op i skolen.

- Hvis man sidder en sen aften og tænker, at man ikke lige gider gå i skole dagen efter, så betyder det meget at modtage en pæn besked. Nå ja, man må hellere komme i skole, siger Esmir Garanovic fra 9. B.

Skulle han eller en anden elev alligevel ikke komme i skolen, bliver både elev og forældre ringet op af en lærer eller pædagog fra skolen. Elever, der møder op i skolen - og møder op til tiden, får desuden den gulerod, at de hver fjortende dag er med i en lodtrækning om et gavekort til skolens kantine. På få måneder er fraværet i de to klasser på den måde faldet i gennemsnit med godt tre procent.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce