Annonce
Østjylland

Smukfest er tyvstartet på Kærligheden med masser af medbragt øl

Mikkeline Wiborg (tv), 19 år Aarhus og veninden Jette Glerup, 19, år, begge fra Aarhus, er på Smukfest med en flok gymnasievenner fra Egå. De to kvinder var begge med på pladsen sidste år.- Det er lidt hårdt i starten. Når man slæber rundt på sin bagage for at finde et godt sted at lave lejr. Men nu er teltet snart rejst og så skal vi have en øl, det bliver godt, siger Jette Glerup, som demonstrer store spejderevner med teltstængerne.- Jeg glæder mig bare til at vi skal være fulde og have det sjovt, tilføjer Mikkeline Wiborg, som havde adgang til hele festivalen alle dagene sidste år.Detter år nøjes hun med 1-dages-armbånd.- Det er alligevel sjældent, vi kommer ind til selve festivalen. For os er festen især her på Kærligheden.
Festen er i fuld gang på ungdomsområdet Kærligheden, hvor publikum rykkede ind søndag med masser af øl og sprut og soundbokse i lange baner.

SKANDERBORG: Telte i alle farver, dannebrogsflag, lysmaster og et par musikscener i baggrunden. Tilsat tusindvis af feststemte unge mennesker.

Det kan virke en smule overvældende, når man kører i en shuttlebus fra en nærliggende parkeringsplads til området Kærligheden på Smukfest.

- Er hegnet allerede væltet ind til pladsen. Wow, vildt, lød det samstemmende fra tre ungersvende fra Randers, da de nærmede sig det forjættede land, for at skulle holde fest i en uges tid.

For de tre kammerater Mads Bonde, Anders Malta og Anton Miller er det første gang, de oplever stemningen på de to marker syd for Skanderborg, der udgør festivalområdet Kærligheden.

Turen hertil startede klokken 7.30 hjemme i Randers, hvor en af mændenes fædre var lokket til at tage turen i privatbil.

Nu er klokken omkring 11 og de tre unge mænd hopper ud af bussen på Kærligheden for at gå på jagt efter en god plads til deres medbragte telt.

Først skal de dog have alle tingene ud af bussens begagerum. Især rammer med dåseøl fylder godt op i deres udstyr. Og selvom de kom for sent til selve åbningen, har de ikke mistet humøret.

- Vi satser på, at nogle af vores venner, som tog tidligt hertil, har lavet en lejr, hvor der er plads til os, lyder det fra Mads Bonde, på 19 år, som forventer at holde ud hele ugen sammen med sine venner.

Annonce
Mads Bonde (th), Anders Malta (tv) og Anton Miller er på Smukfest for første gang. Foto: Flemming Krogh

Usikkert om de holder hele ugen

Inde på pladsen tæt på søbredden, hvor der er mest rift om teltpladserne, er tre veninder fra Silkeborg i gang med at pumpe luftmadrasser op i deres telt.

De har recepten klar for den næste uges tid:

- Vi skal bare have det sjovt, høre en masse musik og score fyre, lyder det kækt fra Frederikke Foget, på 18 år, som også var med her sidste år.

- Alkohol, det må du ikke glemme. Det skal vi have en masse af, og så skal vi nyde, at vores forældre er langt væk, tilføjer veninden Klara Bilgrau, 18 år, som er med for første gang.

Men inden selve festen går i gang skal deres telt gøres klar og luftmadrasserne pumpes op. Om de tre veninder holder til livet på Kærligheden i en hel uge, hvor adskillige soundbokse (store, transportable højttalere med indbyggede forstærkere red.) buldrer løs med tidens hits i døgndrift, er de tre kvinder fra Silkeborg usikre på.

- Jeg har hørt, det er ret vildt herude, og derfor tror jeg også, vi må tage hjem i løbet af ugen, så kan vi få noget søvn, et bad og noget ordenligt mad. Vi regner nemlig med at leve af müslibar og dåsetun herude, forklarer Cille Sloth, som er festivaldebutant på Smukfest.

Forældrene er ikke nervøse

Bekymrede forældre, tror de tre kvinder, ikke er et problem.

- Mine forældre kommer selv til Smukfest. Men først når ‘den rigtige’ festival åbner på onsdag. De ved, hvad det handler om, mener Cille Sloth.

En let regnbyge køler pladsen ned og lægger en dæmper på støvet. Selvom pladsen åbnede for kort tid siden er flok hjælpere allerede i gang med at rydde gangene mellem teltene for fladmaste øldåser og andet affald. De får travlt de næste dage. Når musikken rigtigt begynder at spille på scenerne på Kærligheden.

Teltet er rejst. Nu skal luftmadrasserne pumpes op, og så er Frederikke Foget (tv), 18 år, Klara Bilgrau (i midten), 18 år, og Cille Sloth klar til festivalfest. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce