Annonce
Randers

Smykkepiger donerer 100.000 kroner til kampen mod børnecancer

Trine Damborg, Anne Bertram og Camilla-Julie Skov Hansen har skaffet 100.000 til Børnecancerfonden på bare en måned. Pressefoto
Trine Damborg, Anne Bertram og Camilla-Julie Skov Hansen har skabt en smykkekollektion, hvor armbånd og øreringe er opkaldt efter kræftramte børn og deres mødre. Alle indtægter er gået ubeskåret til Børnecancerfonden.
Annonce

Randers: Det begyndte i februar, da Anne Bertram fra Springstorie ringede til smykkepigerne Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg fra Randers-firmaet Sorelle med en god idé.

- Hun havde været igennem et kræftforløb og ville gerne lave noget velgørende og spurgte, om vi sammen kunne designe et smykke, hvor alt salg skulle gå ubeskåret til Børnecancerfonden, fortæller Camilla-Julie Skov Hansen.

Annonce

Opkaldt efter kræftramte

Det endte med en kollektion på fire smykker opkaldt efter to børn, som stadig kæmper med kræften, og to mødre til kræftramte børn, som er afgået ved døden. Onsdag kunne de tre kvinder overrække en check på 100.000 kroner til Børnecancerfonden.

- Vi satte smykkerne til salg 1. september, hvor vi lavede et event for nogle bloggere i København. Og vi solgte nærmest det hele på to dage. Vi havde tænkt at slutte salget på Black Friday, men har været nødt til at sætte en stopper for det, fordi vi producerer det hele i hånden, og vi kunne simpelthen ikke følge med. Da vi havde nået de 100.000, lukkede vi ned, fortæller Camilla-Julie Skov Hansen.

Annonce

Tak tak tak tak

Undervejs skabte blandt andet coronaen forhindringer, og projektet blev udskudt ad flere omgange, men til sidst lykkedes det at fuldføre den gode gerning, og så kunne jublen ellers bryde løs på Facebook og Instagram.


Da Anne ringede, tror jeg, at jeg tænkte, at hvis vi kan give dem 10.000, vil det være rigtigt flot. Jeg havde slet ikke tænkt, at vi kunne nå op i den skala overhovedet.

Camilla-Julie Skov Hansen


"Jeg er så stolt, overvældet og mega monster rørt over, at vi tre har samlet så flot et beløb sammen på en sølle måned! 80 % af pengene bliver brugt på forskning, så vi i fremtiden forhåbentligt ikke skal høre om børn, som dør af kræft! De sidste 20 % bliver brugt på diverse sociale tiltag for familierne, som der virkelig også er et kæmpe behov for tak til alle som har delt, støttet og råbt højt - uden jer kunne vi aldrig have samlet SÅ mange penge ind til et SÅ vigtigt formål. Tak tak tak tak", skriver Camilla-Julie Skov Hansen på sin profil.

Annonce

Armbånd og øreringe

- Da Anne ringede, tror jeg, at jeg tænkte, at hvis vi kan give dem 10.000, vil det være rigtigt flot. Jeg havde slet ikke tænkt, at vi kunne nå op i den skala overhovedet. Det har været mere og hurtigere, end vi havde regnet med, siger Camilla-Julie Skov Hansen.

Smykkekollektionen består af armbånd og øreringe i både guld og sølv. De bærer navne Amy, Jeanette, Vega og Sia. Jeanette og Amy er mødre til henholdsvis Daniel og Malthe, som begge har mistet livet til kræften.  Vega og Sia lever stadig, men begge kæmper stadig mod sygdommen.

Annonce

Glade for alt

På Børnecancerfondens kontor i København blev donationen modtaget med kyshånd.

- De var meget, meget glade. Børnecancerfonden kan jo ikke leve uden de her donationer. For dem betyder det utrolig meget, at man viser omverden, at man kan gøre noget, og som de siger, er de glade for alt, om det er penge fra smykker eller pant fra tomme flasker, siger Camilla-Julie Skov Hansen.

Annonce

Klar til julesalget

Hun vil ikke afvise, at der er lignende donationer på vej i fremtiden.

- Vi har snakket med Anne om, hvad det næste kunne være. Nu skal vi lige sunde os og gøre klar til julesalget, som vi har en forventning om, nok også bliver stort online i år på grund af coronaen. Vi har ladet alt salget gå til børnecancerfonden. Vi har selv taget omkostningerne, så det ville være rart at tjene nogle penge også. Det skal jo der til for, at det også kan lade sig gøre i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Harmonikasammenstød i Randers SØ

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce