Annonce
Randers

Snart bliver Randers' gader igen lyst op af de velkendte orange løbere: Vi glæder os sindssygt meget

Lone Fogsgaard Rasmussen glæder sig til igen at mødes med andre glade løbere i gården ved Dansk Fitness i Jernbanegade. Foto: Annelene Petersen
Da der onsdag 24. februar blev åbnet yderligere op for udendørs idrætsaktiviteter, var det til stor glæde for Lone Fogsgaard Rasmussen. Det betyder nemlig, at hendes løbefællesskab "Vi Løber i Randers" stille og roligt kan starte op igen.

Randers: Du har måske lagt mærke til dem. De orange menneskestrømme, der før corona fyldte gader, stræder og parker med glade løbere.

Snart bliver det hverdag igen, når det fra mandag 1. marts igen bliver tilladt at samles op mod 25 mennesker for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter.

Det glæder Lone Fogsgaard Rasmussen, der er initiativtager til facebookgruppen og fællesskabet "Vi Løber i Randers".

- Vi glæder os så sindssygt meget til at komme i gang igen, fortæller hun fra løbebåndet hjemme i privaten, hvor vi fanger hende midt i en intervaltræning.

- Det betyder enormt meget. Vi har haft fuld forståelse for nedlukningen, men vi kan også se, at vi har mistet nogle mennesker, der virkelig har haft brug for det fællesskab, vi tilbyder, uddyber hun.

Den gruppe, der udgør størstedelen af fællesskabet, er nemlig mennesker, der ikke normalt ville komme ud at løbe.

Annonce

Online løbeskole

Under nedlukningen har de haft en online-løbeskole med 57 deltagere. Derudover har "stamløberne" holdt kontakten via gruppens opslagstavle på Facebook, hvor der er blevet pjattet og berettet om, hvordan det er gået med løbetræningen rundt omkring.

Derudover har de indgået et samarbejde med Randers Aktiv, der har skruet træningsprogrammer sammen til dem, og hver torsdag er der blevet sendt "live" fra gruppens facebookside, i samarbejde med EliteKlinikken Fysio Danmark.

- Det har været så vigtigt for os at holde os varme og holde kontakten, siger Lone Fogsgaard Rasmussen, der udover at være initiativtager til løbeklubben er sygeplejerske.

Arrangørerne bag "Vi Løber i Randers" er alle frivillige, og det er gratis at deltage i både løbeskolen, og de løbeture, de arrangerer. De udgifter, løberne har, bliver sponseret af en stribe randrusianske virksomheder.

Lone Fogsgaard Rasmussen i løbeklubben "Vi løber i Randers"s karakteristiske orange farve. Foto: Annelene Petersen

I januar var det fire år siden, initiativet blev sat i søen.

- Vi var tre personer som begyndte at løbe sammen, og efter noget tid fandt vi ud af, at vi gerne ville have selskab. Så jeg startede en facebook-side med overskriften "Vi Løber i Randers klokken 9".

Derfra gik det stærkt. Før corona ramte, kunne de snildt samle 150-200 løbere tre gange om ugen. Selvom det selvfølgelig ikke kan lade sig gøre nu, glæder de sig alligevel til at komme i gang:

- Vi har jo prøvet det før, så vi ved, hvordan vi skal gribe det an, og er klar til at sende folk af sted i mindre grupper og på forskellige ruter, forklarer Lone.

Annonce

12 "løbeværter" står klar

I øjeblikket er de 12 såkaldte "værter", der styrer slagets gang. De er fordelt på løbeskole, gåhold og løbehold. Hos "Vi Løber I Randers" bliver der ikke noget med at løbe 25 sammen, bare fordi, man må:

Lone Fogsgaard Rasmussen regner med, at de kommer til at dele løbeskolen op i tre hold, så de ikke tager nogen chancer.

- Vi har virkelig gået med livrem og seler, og det bliver vi ved med, udtaler Lone Fogsgaard Rasmussen. Hun håber, at de ved at følge retningslinjerne om en negativ coronatest, der er under 72 timer gammel og maximum 25 personer kan få sparket gang i en løbeklub, der har været meget savnet.

- Det er ret unikt, det vi har her i Randers. At det er gratis, og at der er så mange mennesker, der bakker op omkring det. Så det kommer vi til at værne om, fortæller hun.

Vi Løber i Randers løber normalt tirsdag, torsdag og lørdag, og håber på, at kunne genoptage det succesrige foretagende allerede tirsdag 2. marts, hvis alt går vel:

- Hvis alt falder på plads, kan vi løbe første gang på tirsdag, siger den glade stifter, Lone Fogsgaard Rasmussen.

Der er dog lige et par ting, der skal være styr på, for at det kan lade sig gøre. Men Lone Fogsgaard Rasmussen er optimistisk:

- Vi har jo snakket lidt sammen inden, så vi burde kunne blive klar. Vi glæder os simpelthen så meget, fortæller hun smilende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce