Annonce
Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Finn Campen  er selv trådt et par skridt tilbage i sin virksomhed for at koncentrere sig om det, han er bedst til. Pressefoto
Efter et år med vigende indtjening forventer ejeren af Campen Auktioner, Finn Campen, at der igen kommer godt gang i salget. Corona-pandemien har lagt en tung dæmper på omsætningen, men efter at have været igennem en modernisering af virksomheden, tror han på fremgang.

Randers: Selv om det seneste regnskab hos Campen Auktioner nok havde et sort tal på bundlinjen, så var tallets størrelse ifølge Finn Campen bestemt ikke tilfredsstillende. 109.000 kroner lød overskuddet på, hvilket er omkring 1,2 millioner kroner mindre end året før.

- Resultatet har flere årsager. Dels har vi naturligvis kunnet mærke, at landet har været ramt af en pandemi. Ikke på den måde, at vi har haft markant mindre salg, men der har været en del flere omkostninger forbundet med at drive forretningen, siger Finn Campen.

Blandt andet peger han på, at det ikke i samme omfang som ellers har været muligt at afholde store auktioner med fysiske fremmøde.

Annonce

- Vi har som alle andre måttet indføre restriktioner for, hvor mange der måtte være i huset på en gang og har derfor blandt andet været nødt til at ansætte flere til at udlevere de varer, der er blevet købt, så det kunne foregå på forsvarlig vis, siger Finn Campen.

Modernisering

Medvirkende til den i forhold til tidligere år lave indtjening har også været, at Campen Auktioner har investeret både mange penge og menneskelige ressourcer i en større modernisering af virksomheden.

Campen Auktioner er ikke mindst kendt for sine salgs-events med spændende special- og veteranbiler. Foto: Lone Hammer Sørensen

- Vi har brugt rigtig mange penge på et helt nyt og moderne auktionssystem, ligesom vi organisatorisk også har været gennem en større forandring, fortæller Finn Campen.

Således er Finn Campen selv trådt et skridt tilbage og har i stedet ansat Ane Gyldholm Jensen som administrerende direktør.

- Jeg har nu drevet auktionshuset i 11 år, og forretningen er vokset betragteligt i de år. I dag har vi 35 ansatte tilknyttet, så der har været brug for - med henblik på at sikre fremtiden - at modernisere virksomheden.

Auktionerne hos Campen er ofte lidt af et tilløbsstykke, men under corona-pandemien har man ikke kunnet holde de store arrangementer med fysisk fremmøde. Foto: Lars Rasborg

- Selv er jeg god til at finde kunder og til at fungere som auktionarius, men hvordan man driver en moderne virksomhed med over 30 ansatte, har jeg ikke den samme forstand på. Derfor er den daglige drift nu overladt til Ane Gyldholm Jensen, og samtidig har vi skiftet til en professionel bestyrelse med en erfaren Lars Johansson som formand, siger Finn Campen, der således glæder sig  over at have folk med erfaring i, hvordan man tackler de forskellige udfodringer, som en større virksomhed,  i spidsen for sit auktionshus.

Annonce

En lys fremtid

Med et moderne setup såvel digitalt som organisatorisk ser han derfor lyst på fremtiden.

På en god auktionsdag i Campens haller kan man godt blive sulten. Det er der også råd for. Foto: Lars Rasborg

Da coronaen kom, var Finn Campen overbevist om, at nu fulgte et stort antal konkurser, hvilket set ud fra samfundets synsvinkel nok var skidt, men for et auktionshus ville det betyde øget omsætning.

Selv er jeg god til at finde kunder og til at fungere som auktionarius, men hvordan man driver en moderne virksomhed med over 30 ansatte, har jeg ikke den samme forstand på. Derfor er den daglige drift nu overladt til Ane Gyldholm Jensen, og samtidig har vi skiftet til en professionel bestyrelse med en erfaren Lars Johansson som formand.

Finn Campen

- En stor del af vores aktivitet er salg af produkter fra konkursboer. Imidlertid udeblev de mange konkurser, tværtimod har der været færre en normalt, siger han.

Lidt firkantet sagt har andres overlevelse med andre ord betydet mindre omsætning hos Campen.

Alligevel kan Finn Campen sagtens glæde sig over, at det er lykkedes for de fleste at komme helskindet gennem pandemien. Og som det jo siges om tivoliejere, så må de hente hjem på gyngerne, hvad de mister på karrusellen.

"Gyngerne" har i Campens tilfælde blandt andet været en oprydning hos såvel private som virksomheder.

Salget af en stor privat Gasolin-samling har været en af de mere spektakulære begivenheder hos Campen. Foto: Annelene Petersen

- Vi har haft en stor stigning i salg af effekter, som stammer fra gennemgribende oprydning ude i hjemmene og på virksomhederne. Folk har under nedlukningen pludselig fået øje på en masse ting, som de ikke har haft brug for længe, og som de så har ønsket at skille sig af med, siger Finn Campen.

Annonce

Fritidssamsinger

Han ser nu frem til et forventeligt godt år startende med et forår, som blandt andet vil byde på en stor specialbilsauktion, ligesom der vil blive taget hul på ugentlige turistauktioner på Samsø, hvor Campen også har en afdeling.

- Der findes rigtig mange "fritidssamsinger", og det er vores erfaring, at de generelt er helt vilde med genbrug. Genbrugstanken er jo i det hele taget i fremgang, hvilket bestemt også er positivt for en virksomhed som vores, lyder det fra Finn Campen.

Annonce

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Randers

69-årig kørte fra færdselsuheld: Politiet troppede op hos ham kort efter

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Annonce