Annonce
Navne

Snart kan der nedsættes urner i skoven: Ny plads til skovbegravelser åbner i løbet af sommeren

Godsejer Johan Tesdorpf håber, at den nye skovbegravelesplads kan åbne allerede i løbet af et par måneder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Omkring to hektar af Vejlskoven ved Odder bliver formentlig i løbet af et par måneder omdannet til landets skovbegravelsesplads nummer 14. Den daglige drift kommer godsejer Johan Tesdorpf og hans medarbejdere til at stå for.

Odder: Efter godt et års forberedelse godkendte kommunalbestyrelsen i denne uge de vedtægter, som gør det muligt at nedsætte urner på et udpeget areal i Vejlskoven syd for Odder by.

Når vedtægterne overhovedet skulle forbi Rådhussalen (byrådssalen red.), skyldes det lovgivningen, som siger, at skovbegravelsespladser teknisk set skal ejes og drives af en  kommune. Hvis skoven tilhører en privat skovejer, kan kommunen dog forpagte arealet af vedkommende, og det er, hvad der kommer til at ske her: Odder Kommune har forpagtet de to hektar skov og herefter udliciteret driften af pladsen til ejeren af godset Rathlousdal, godsejer Johan Tesdorpf.

- En aftale man nærmest kan betegne som livsbekræftende, sagde Lars Bluhme, da kommunalbestyrelsen i enighed vedtog punktet.

Annonce

Johan Tesdorpf har allerede indledt et samarbejde med virksomheden Skovbegravelse ApS, der administreres på hjemmesiden www.skovbegravelse.nu. Den platform skal tage sig af kontakten til de efterladte, indtil selve urnen skal nedsættes.

Rathlousdal står efterfølgende for det praktiske på stedet og kontakten til familien, når urnen skal nedsættes og dækkes til.

Johan Tesdorpf eller en af godsets medarbejdere kommer også til at stå for fremvisninger af skovbegravelsespladsen samt for at hjælpe familierne med at vælge en plads. Prisen for en plads bliver et engangsbeløb på 5900 kroner. Når en urne er nedsat, er pladsen fredet i 10 år, men det tidsrum kan forlænges.

400 meter inde i skoven

Den nye skovbegravelsespladsen kommer til at ligge ca. 400 meter inde i skoven fra indgangen på Sønderbakken på et område, hvor der ikke tidligere har været et stisystem. Det er der nu blevet etableret, og alle får adgang til området.

Johan Tesdorpf forventer at åbne skovbegravelsespladsen i Vejlskoven, så snart også Kirkeministeriet har sagt god for den.

- Vi glæder os til, at muligheden bliver virkelighed, sagde Ditte-Marie Thejsen. Det var hende og partifællen fra Enhedslisten, der i 2018 fremsendt et forslag, der skulle gøre det muligt med skovbegravelser i Odder.

Man kan allerede nu gå ind på www.skovbegravelse.nu og læse om pladsen i Vejlskoven.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce