Annonce
Randers FC

Snart kan Superligaspillere lyntestes i Randers

Randers FC-spillerne har igennem lang tid været igennem en ugentlig coronatest. Men de tradionelle tests vil nu blive suppleret af en lyntest, der kan give svar på en halv time. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En skyboks på stadion i Randers bliver et af tre testcentre, hvor der 7. december skydes et pilotprojekt i gang, som inden for en halv time kan give svar på coronatest.
Annonce

Fodbold: Randers FC og de øvrige klubber i Superligaen og 1. division kan nu snart supplere den ugentlige coronatest af spillere og stab med en lyntest, som kan give svar i løbet af blot en halv time.

Det er et pilotprojekt, som Divisionsforeningen skyder i gang 7. december i samarbejde med Qlife og KMD. Der kommer til at være testcentre i Brøndby, Vejle og i Randers, hvor sportsdirektør Søren Pedersen har store forventninger til projektet.

- Det betyder, at hvis en spiller forud for en træning begynder at udvise symptomer på corona, så kan vi få et svar med det samme. Vi kommer stadig til at have de almindelige, ugentlig test af spillerne, men her kommer svaret typisk først dagen efter, så lyntestene vil være et rigtig godt supplement, siger Søren Pedersen.

Annonce

Test i skyboks

Forskellen på de to testformer er, at de nye tests ikke skal forbi et laboratorium. I stedet er der i klubbernes sundhedsstab blevet akkrediteret folk, som kan stå for testen.


Der er tale om nogle ret dyre tests, som man ikke skal have et stort forbrug af

Søren Pedersen, Randers FC


I Randers FC er det to fysioterapeuter og en læge, som er blevet akkrediteret til at kunne betjene testudstyret, som er placeret i en skyboks på stadion.

Her vil de øvrige klubber også komme forbi med deres akkrediterede sundhedsfolk, når de har brug for at få spillere eller andre fra klubberne igennem en lyntest.

Hos Divisionsforeningen ser direktør Claus Thomsen et stort potentiale i lyntestning og nævner, at det eksempelvis kan benyttes til spillere, som klubberne vil se an i en prøvetræning.

- Potentialet i lyntest med pålidelige svar er kæmpestort for professionel fodbold. Det er et scoop, at vi nu kan supplere de ugentlige test med sikre lyntest, når vi har behov for at få svar hurtigt, siger Claus Thomsen.

Annonce

Til internt brug

Ifølge Randers FC's sportsdirektør vil de nye test udelukkende være til internt brug.

De er således ikke tænkt til at give mulighed for at lukke flere tilskuere ind på stadion.

- Det er ikke med udgangspunkt i at få flere tilskuere. Der er tale om nogle ret dyre tests, som man ikke skal have et stort forbrug af, siger Søren Pedersen, som til gengæld krydser fingre for, at en kommende vaccine snart vil kunne bringe fodboldfolket tilbage på stadion i Randers.

Men indtil videre tillader regeringens restriktioner altså ikke mere end 500 personer til kampene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Alle positivprocenter i fem kommuner er nu under 1

Randers For abonnenter

Endnu har kun en lille halv snes mennesker fået et sidste hvilested i skoven ved Lykkeshøj

Annonce