Annonce
Randers

Socialøkonomiske virksomheder udvikler sig i Randers

Randrusianske Danish Coffee and Tea ApS og Danish Tool Productions ApS har begge i 2016 fulgt Den Sociale Kapitalfonds program, StartUp.

Annonce

Randers: - Randers Kommune arbejder aktivt og målrettet for at forbedre rammerne for etablering og udvikling af flere succesrige kommercielle socialøkonomiske virksomheder i kommunen. Dette skal bidrage til at give nye muligheder for virksomhederne og nye jobs til socialt udsatte grupper - til gavn for det enkelte menneske og Randers kommune, siger faglig konsulent på Jobcenter Randers, Kjeld Thystrup og fortsætter:

- Og man må sige, det lykkes os godt. Flere og flere socialøkonomiske virksomheder dukker op i kommunen, og det, at vi har to virksomheder ud af kun fire udvalgte til Den Sociale Kapitalfonds StartUp program, er bemærkelsesværdigt flot og et tegn på, at virksomhederne i Randers har CSR vilje i hjertet. CSR betyder Corporate Social Responsibility (CSR) og er betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter. 'Virksomheden samfundsansvar' er en dansk betegnelse for begrebet.

Danish Coffee & Tea ApS sælger kvalitetskaffe og te fra bønder i Afrika. Målet er at levere en høj kvalitet af bæredygtige produkter og skabe en stærkere handel til tredje verdenslande. Danish Coffee & Tea ApS har pt. fire fleksjobbere ansat.

- Vi har lært meget af Den Sociale Kapitalfond. Hvad vi beslutter i dag skal være bæredygtigt hele vejen igennem - også i morgen, siger Lars Bendix, ejer af Danish Coffee and Tea ApS og fortsætter:

- For os er det ikke vigtigt, at vi nu kan registrere os som socialøkonomisk virksomhed. CSR er ikke noget, vi forsøger at være, det er noget, vi er. Så for os ligger gevinsten af at have været igennem StartUp programmet i den rådgivning, vi har fået - ikke i det brandingpotentiale, nogen vil mene, der kan ligge i vores certificering.

Danish Tool Productions ApS Den anden udvalgte virksomhed fra Randers, Danish Tool Productions ApS, udvikler og producerer værktøj primært til byggeindustrien.

- Vi har været meget glade for at deltage i projektet StartUp. Vi oplever mere travlhed, mens vores kolleger i branchen i tiden oplever nedgang i ordrer, og vi har derfor allerede ansat vores næste fleksjobber, som starter til februar 2017, siger salgschef hos Danish Tool Productions ApS, Niels Mostrup, og fortsætter:

- Selvom vi har 25 år på bagen, så kan vi stadig drage stor nytte af at deltage i et projekt, der hedder StartUp. Selvom selve programmet er færdigt, og vi har modtaget et diplom, vil vi stadig være tilknyttet et par år frem endnu bare med lavere frekvens af besøg af forretningsudvikleren. Vi er glade for, at vi ikke bare bliver sluppet.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Beboere savner bussen i Helstrup og Øster Velling: - De har taget vores livsnerve fra os

Annonce