Annonce
Læserbrev

Social bæredygtighed, ja tak

Læserbrev: Med vedtagelsen af budgettet er Norddjurs på rette vej igen. Der er styr på en skrøbelig økonomi, gæld afvikles, og de uforudsete merudgifter på velfærdsområderne er finansierede og dermed ryddet af vejen. Budgettet er så solidt, at borgere og medarbejdere kan være mere trygge ved, at vi ikke igen skal ud i en så stor sparerunde som i 2018.

Men det har haft en pris. Serviceniveauet på voksen- og plejeudvalgets område er sænket dramatisk. Det har ramt ældre, handicappede og sundhedstilbuddene. Og det kan mærkes. Når det alligevel hænger nogenlunde sammen, skyldes det vores dygtige medarbejdere, som knokler, for at borgerne skal mærke nedskæringerne så lidt som muligt. Stor tak for det.

Ved 1. behandlingen af budgettet udtrykte jeg min tilfredshed med budgetaftalen, fordi den fjerner de besparelser, der lå foran os. Jeg var også tilfreds med en million kroner til lidt genopretning af normering på plejecentrene, samt at vi må arbejde videre med et nyt hjerneskade/demenstilbud og boliger til par på vores plejecentre.

Det er klogt at fjerne den manglende prisfremskrivning på velfærdsområderne, for det er en skjult og rigid besparelse. Men jeg måtte anmelde en fejlretning. For det viste sig, at fjernelsen af den manglende prisfremskrivning ikke gjaldt for sundheds- og omsorgsområdet. Hvilket medarbejderne også gjorde opmærksom på i deres høringssvar.

Jeg er derfor meget tilfreds med, at talepartierne lyttede og lavede denne fejlretning, således at den manglende prisfremskrivning nu også er fjernet på sundheds- og omsorgsområdet. Alt andet ville også have været helt urimeligt.

Jeg ser frem til, at vi i de kommende år kan fastholde den positive økonomiske udvikling, så vi snarest muligt kan begynde at hæve serviceniveauet igen, det trænger vi til. For som der står i budgetaftalen, så skal vi ikke alene være en kommune med økonomisk og miljømæssig bæredygtighed men også med social bæredygtighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce