Annonce
Østjylland

Socialdemokrater melder klar til valg

Byrådsmedlem Edin Hajder er af sine partifæller blevet valgt til at stå næstøverst på Socialdemokratiets liste til kommunalvalget. Arkivfoto

En urafstemning i Socialdemokratiet Mariagerfjord har dannet baggrund for kandidaternes rækkefølge på opstillingsslisten ved det kommende kommunalvalg til november.

Mariagerfjord: Den bosniskfødte byrådspolitiker Edin Hajder fra Hørby Skoleby kommer til at stå som nummer to, når vælgerne ser på Socialdemokratiets liste ved efterårets kommunalvalg.

Det står klart efter en urafstemning blandt Socialdemokratiets medlemmer i Mariagerfjord Kommune, hvor 250 af 430 medlemmer gav deres besyv med i forhold til, hvordan listen skulle se ud. Alle deltagere satte kryds ved mellem syv og 12 kandidater.

Nummer et på listen er partiets spids- og borgmesterkandidat Leif Skaarup, der kommer fra Skjellerup. Han er i øjeblikket 1. viceborgmester og formand for S-gruppen i byrådet, og hans placering blev valgt på en generalforsamling sidste efterår.

I alt er det blevet til 19 kandidater, hvoraf otte er kvinder. Og den kønsfordeling bringer glæde hos kredsformand Tommy Sørensen. Det samme gør det faktum, at der er en god geografisk fordeling i forhold til de opstillede kandidater.

Den Socialdemokratiske liste

Socialdemokraterne i Mariagerfjord Kommune opstiller 19 kandidater til efterårets kommunalvalg. Spidskandidaten Leif Skaarup blev valgt på generalforsamlingen i efteråret og er partiets bud på en borgmester. Ved en urafstemning blandt medlemmerne er det siden afgjort, i hvilken rækkefølge de øvrige kandidater er placeret på listen.1. Leif Skaarup2. Edin Hajder3. Mette Binderup4. Lene Nielsen5. Jens Riise Dalgaard6. Peter Muhl Vejen Nielsen7. Karen Østergaard8. Trine Blaabjerg Petersen9. Per Søndergaard Mathiesen10. Jane Grøn11. Niels Peter Christoffersen12. Jette Rask13. Bo Drastrup-Fjordbak14. Svend Skifter Andersen15. Steen Thomsen16. Gitta Brams17. Thomas Høj18. Ronny Thomsen19. Dorthe Boddum

Desuden opstiller Socialdemokratiet Mariagerfjord kandidaterne Pia Bjærge, Lis Mancini og Ivan Astrup Girsel til regionsvalget 2017.

Nye kandidater i spil

I øjeblikket sidder Socialdemokratiet på 13 af byrådets 29 pladser. 11 af de 13 nuværende byrådsmedlemmer genopstiller, mens Finn Cilleborg og Per Husted som de eneste har besluttet at forlade kommunalpolitik til efteråret.

En af de nye kandidater er dagtilbudsleder Trine Blaabjerg Petersen fra Hobro, som indtager en flot 8. plads. Hun er godt fulgt af Per Søndergaard Mathiesen, som indtager pladsen som nummer ni.

De 19 kandidater er opstillet sideordnet. Det betyder, at det udelukkende er de personlige stemmer, der bliver afgørende. Men til trods for det, er der dog en vis intern prestige forbundet med at stå højt på listen.

Annonce

Vigtigt med bred indflydelse

Socialdemokratiet Mariagerfjord vil inden længe fremlægge partiets egentlige valgprogram, som i øjeblikket er i støbeskeen. Og her er medlemmerne af den lokale partiforening blevet indbudt til at give deres besyv med, fortæller Tommy Sørensen.

- Vi har ment, det er medlemmernes holdninger, der skal arbejde for i byrådet, og ikke kun de få udvalgte der sætter kursen. Derfor har vi haft alle medlemmer inviteret til at sætte ord på, hvad de mener er vigtigt for partiets linje i den kommende valgperiode. De mange input er blevet skrevet sammen i temaer, og lige om lidt er de klar til offentliggørelse, siger han.

Første gang Socialdemokratiets kandidater officielt møder borgerne bliver til dyrskuet i Hobro, hvor der vil blive rig mulighed for at diskutere kommunens fremtid fra et socialdemokratisk ledelsessyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce