Annonce
Randers

Socialdemokraterne og SF indgår valgforbund ved det kommende valg til byrådet

S og SF indgår valgforbund ved KV 2021. Her er de to partiers forhandlere fotograferet efter at have underskrevet aftalen. Fra venstre er det fællesledelsesformand for S, Jonas Fuglsang, borgmester Torben Hansen, SFs byrådsmeldlem Rosa Lykke Yde og formanden for SF Randers, Signe Danebod. Foto: Jan Szwed
Partierne vil i den kommende periode igangsætte et arbejde, der giver større rum til ledelse og medarbejdere på de enkelte institutioner. Socialdemokratiet og SF er optagede af et stærkt lokaldemokrati, der er borgerinddragende, udviser åbenhed og lydhørhed, hedder det blandt andet i aftaleteksten.

Randers: Socialdemokratiet og SF i Randers har ligesom ved de to forrige kommunalvalg besluttet at gå i valgforbund.

Det sker først og fremmest for at undgå stemmespil og betyder kort fortalt, at de to partier, når der efter stemmeoptællingen skal fordeles mandater, betragtes som ét parti. Herefter deles de vundne mandater mellem de to partier i forbundet.

Rosa Lykke Yde, der i øjeblikket repræsenterer SF i Randers Byråd, siger i den forbindelse, at nok er der tale om et teknisk valgforbund, men også en aftale der sætter retningen for det politiske samarbejde mellem de to partier.

Annonce

Hvilket nok er ganske fornuftigt, idet valgforbundet også indebærer, at en stemme på eksempelvis SF kan ende med at sikre en ekstra plads i byrådet til en socialdemokrat på bekostning af eksempelvis en fra Enhedslisten.

Samarbejde nødvendigt

- At styrke velfærden, fællesskabet og den grønne omstilling er en fælles opgave. Det har ingen partier mulighed for at gøre alene. Samarbejde er derfor nødvendigt. I SF vil vi altid gøre, hvad vi kan, for at trække politikken i vores retning. Vi er glade for at indgå valgforbund med borgmesterpartiet, siger Rosa Lykke Yde.


På trods af uenigheder og forskellige politiske prioriteringer, har de to partier mange fælles ambitioner for Randers Kommune.

Signe Danebod


Også borgmester Torben Hansen (S) er glad for aftalen.

- Social og miljømæssig bæredygtighed, styrkelse af folkeskolen samt sund økonomisk drift er nogle af grundforudsætningerne for et velfungerende velfærdssamfund. Et velfærdssamfund der også tager hensyn til fremtidens generationer Denne brede definition af bæredygtighed vil partierne søge at lægge som ramme om beslutningerne i den kommende byrådsperiode, siger Torben Hansen.

Annonce

Oplagt alliance

Signe Danebod, der er formand for SF Randers, kalder - med henvisning til de seneste års samarbejde i byrådet - valgforbundet oplagt.

- På trods af uenigheder og forskellige politiske prioriteringer, har de to partier mange fælles ambitioner for Randers Kommune, siger hun, mens fællesledelsesformand i Socialdemokratiets  Jonas Fuglsang er enig, hvilket han understreger med ordene:

- Socialdemokratiet er glade for valgforbundet med SF, der bygger videre på valgforbundene i 2013 og 2017. Vi har traditionelt altid haft et stærkt samarbejde, tillidsforhold og fælles ønsker på mange områder. Omdrejningspunktet er velfærd, borgerinddragelse og grønne ambitioner.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce