Annonce
Randers

Socialdemokraterne og SF indgår valgforbund ved det kommende valg til byrådet

S og SF indgår valgforbund ved KV 2021. Her er de to partiers forhandlere fotograferet efter at have underskrevet aftalen. Fra venstre er det fællesledelsesformand for S, Jonas Fuglsang, borgmester Torben Hansen, SFs byrådsmeldlem Rosa Lykke Yde og formanden for SF Randers, Signe Danebod. Foto: Jan Szwed
Partierne vil i den kommende periode igangsætte et arbejde, der giver større rum til ledelse og medarbejdere på de enkelte institutioner. Socialdemokratiet og SF er optagede af et stærkt lokaldemokrati, der er borgerinddragende, udviser åbenhed og lydhørhed, hedder det blandt andet i aftaleteksten.

Randers: Socialdemokratiet og SF i Randers har ligesom ved de to forrige kommunalvalg besluttet at gå i valgforbund.

Det sker først og fremmest for at undgå stemmespil og betyder kort fortalt, at de to partier, når der efter stemmeoptællingen skal fordeles mandater, betragtes som ét parti. Herefter deles de vundne mandater mellem de to partier i forbundet.

Rosa Lykke Yde, der i øjeblikket repræsenterer SF i Randers Byråd, siger i den forbindelse, at nok er der tale om et teknisk valgforbund, men også en aftale der sætter retningen for det politiske samarbejde mellem de to partier.

Annonce

Hvilket nok er ganske fornuftigt, idet valgforbundet også indebærer, at en stemme på eksempelvis SF kan ende med at sikre en ekstra plads i byrådet til en socialdemokrat på bekostning af eksempelvis en fra Enhedslisten.

Samarbejde nødvendigt

- At styrke velfærden, fællesskabet og den grønne omstilling er en fælles opgave. Det har ingen partier mulighed for at gøre alene. Samarbejde er derfor nødvendigt. I SF vil vi altid gøre, hvad vi kan, for at trække politikken i vores retning. Vi er glade for at indgå valgforbund med borgmesterpartiet, siger Rosa Lykke Yde.


På trods af uenigheder og forskellige politiske prioriteringer, har de to partier mange fælles ambitioner for Randers Kommune.

Signe Danebod


Også borgmester Torben Hansen (S) er glad for aftalen.

- Social og miljømæssig bæredygtighed, styrkelse af folkeskolen samt sund økonomisk drift er nogle af grundforudsætningerne for et velfungerende velfærdssamfund. Et velfærdssamfund der også tager hensyn til fremtidens generationer Denne brede definition af bæredygtighed vil partierne søge at lægge som ramme om beslutningerne i den kommende byrådsperiode, siger Torben Hansen.

Annonce

Oplagt alliance

Signe Danebod, der er formand for SF Randers, kalder - med henvisning til de seneste års samarbejde i byrådet - valgforbundet oplagt.

- På trods af uenigheder og forskellige politiske prioriteringer, har de to partier mange fælles ambitioner for Randers Kommune, siger hun, mens fællesledelsesformand i Socialdemokratiets  Jonas Fuglsang er enig, hvilket han understreger med ordene:

- Socialdemokratiet er glade for valgforbundet med SF, der bygger videre på valgforbundene i 2013 og 2017. Vi har traditionelt altid haft et stærkt samarbejde, tillidsforhold og fælles ønsker på mange områder. Omdrejningspunktet er velfærd, borgerinddragelse og grønne ambitioner.

Annonce
Randers For abonnenter

Fra ruiner til nyt boligkvarter: Snart begynder udlejningen af de første boliger på Møllestensvej ved Gudenådalen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Afgående borgmesterkandidat vil ikke uddybe sit overraskende farvel til politik: - Jeg er sgu lidt kedelig

Randers FC For abonnenter

Randers FC jubler over talentsalg: - En god handel og et kæmpe skulderklap

Navne

Dødsfald: Farvel til en ærlig og driftig forretningsmand, der har tørret hænder på folk over hele verdenen

Randers FC

Familien har dobbelttjekket destinationen: Randers FC sælger talent til tysk topklub

Randers For abonnenter

Dyrt facebookopslag: Sur smiley og bøde på 7500 kroner til lokal helsekost-webshop

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark For abonnenter

Kan EU håndtere en afghansk flygtningestrøm? Nej, siger både røde og blå partier i Danmark

Randers

Mulig afløser er klar: Tidligere godsdirektør melder sig som ny spidskandidat for Venstre

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Navne For abonnenter

Sammenlægning har lettet arbejdet

Leder For abonnenter

Amtsavisen mener: Syg forklaring fra Brøns rammer os alle

Randers

Færdselssager fra døgnrapporten: Flere uheld og narkokørsel

Annonce