Annonce
Debat

Socialdemokratiet skal stå fast og redde livet i provinsen

På kant: Enhedslisten er et parti, der stort set kun får stemmer i de større byer rundt om i Danmark.

Set i det lys er det måske heller ikke så mærkeligt, at partiet i de langstrakte forhandlinger om en rød regering har smidt et forslag på bordet, som sikkert vil blive vældig populært i mange af de store byer, men som kan blive en katastrofe for folk i provinsen. I hvert fald den del af befolkningen, der er afhængig af deres bil for at kunne passe deres arbejde.

I forsøget på at ville gøre noget godt for miljøet har Enhedslisten nemlig fundet frem til, at det i fremtiden skal være markant dyrere at køre i bil. Partiet vil indføre det såkaldte ”roadpricing”, der eksempelvis vil betyde, at man skal betale 1,25 kroner pr kilometer man kører i byerne, 50 øre pr kilometer man kører på motorvej og 10 øre på øvrige veje.

Hvis man bor i en mindre by i provinsen og skal køre cirka 80 kilometer for eksempelvis at komme på arbejde i Aarhus, vil det let kunne betyde en merudgift om året på omkring 20.000 kroner. Næppe noget mange børnefamilier med stramt budget kan klare.

Enhedslisten forsvarer sig med, at folk enten bare kan anskaffe sig en elbil eller køre med offentlig transport. Men rigtig mange har ikke råd til at anskaffe sig en dyr elbil, og det med den offentlige transport viser bare igen, at Enhedslisten kun tænker på folk i storbyerne, hvor den slags fungerer. Mange steder i provinsen er offentlig transport en joke og umulig at bruge, hvis man har langt til arbejde.

Socialdemokratiet har en gang før brændt fingrene alvorligt på et tilsvarende forslag. Vi må håbe, at Mette Frederiksen husker forgængerens fadæse og står fast, så Enhedslistens tåbelige forslag endegyldigt begraves og folk i provinsen ikke tvinges fra hus og hjem af et parti, der kun tænker på folk i storbyerne.

Annonce
Jan Schouby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder

Det er al ære værd, at vores ansvarlige politikere i Randers Byråd gerne vil sikre sig, at idrætshallerne i Randers er organiseret så hensigtsmæssigt som muligt og derfor endnu en gang gerne vil vende alle sten i dette spørgsmål. Det er al ære værd, at borgmester Torben Hansen på det seneste byrådsmøde derfor returnerede sagen, så politikerne i byrådets sundheds-, idræts- og kulturudvalg kan se på spørgsmålet om organisering igen. Det er vigtigt for idrætshallerne selv, for idrætforeningerne og idrætsudøverne, for Randers og for byens omdømme og bosætning, at vores idrætsfaciliteter er velorganiserede og velfungerende. Et idrætsliv, der kører som smurt, skaber positiv opmærksomhed omkring ethvert lokalsamfund og gør det ekstra fristende for nye attraktive skatteborgere. Den effekt vil vi gerne opnå. Det må gerne blive resultatet af politikernes anstrengelser - der faktisk gerne må foregå lidt diskret. Nu vil vi nemlig gerne have den politiske ballade om de randrusianske idrætshaller i baggrunden og den nye multiarena, Hal 4, på Viborgvej i forgrunden, frem i rampelyset. Efter en overordentlig problematisk byggeperiode, hvortil naturligvis hører randrusiansk byrådsballade, desværre, vil vi nu have fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder. Mandag 3. februar får Arena Randers overleveret hallen og overrakt nøglerne af entreprenør Max Bögl, og snarest muligt derefter vil vi feste og fejre den bygning, der i fremtiden vil løfte vores randrusianske formåen på markedet for større idrætsarrangementer, messer, konferencer og koncerter. Hal 4 er hverken Boxen eller Royal Arena. Den er Hal 4. Der er noget, den ikke kan. Men der er meget, den kan, og det skal vi fokusere på og glæde os over. Vi skal bruge vores nye hal og vores mange nye muligheder, ikke kun som passivt publikum men også som aktive arrangører af begivenheder, der skaber lokal stolthed og sætter vores by positivt på landkortet. Naturligvis har Arena Randers selv et særligt ansvar for at fylde Hal 4 med aktivitet, men alle vi andre har også mulighed for at finde på - og smøge ærmerne op.

Randers

Tidligere Visit Randers-ansat bliver vigtig brik i ny turisme-satsning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];