Annonce
Navne

Sognenavne er ikke altid tidssvarende

En del af de anvendte sognenavne er ikke længere tidssvarende. Arkivfoto: Annelene Petersen
Her bringer vi yderligere navne på en række lokale menighedsråd.
Annonce

En del af de sognenavne, som stadig anvendes, er ikke tidssvarende, men stammer fra en anden struktur i landet. Nævnes lokalt kan Essenbæk Sogn, der jo har Assentoft som hovedby, eller Vejlby Sogn i og ved Allingåbro. På landkort, der er fremstillet i København, kan man ligefrem se kirken benævnt Allingåbro Kirke.

Et lidt pudsigt eksempel ses med de gamle landsogne Søby, Skader og Halling. Her kan et nuværende menighedsrådsmedlem fortælle om et bestemt ordspil, nemlig "Søby skader Halling". Altså en dobbelt betydning af ordet skader og derfor her stavet med lille. Senere kirkeredaktør ved Danmarks Radio, Jacob Zeuthen, yndede, når han på Randers Dagblad dikterede prædikantlisten til en elevkollega, at sige således: "Søby 10, skader ingen".

Dette til indledning for endnu en artikel med navne på de nye menighedsråd, først:

Annonce

Ådalens Sogn

Formand er Jens Scheel Thomasen med Leif Holm som næstformand og kirkeværge for Søby, Skader og Halling. Sekretær og kirkeværge for Skørring, Karlby (også benævnt Krogsbæk) og Mygind er Anders Mortensen. Knud Poulsen er kasserer, og kontaktperson er Karen Tvedegaard. Medlemmer er desuden Hans Gert Almskou, Søren Bachmann Rasmussen og Anita Kristensen.

Der har været fælles menighedsråd for de seks små sogne siden 2012.

Annonce

Mørke Sogn

Formand er Michael Erlang Nielsen med Susanne Juhl Magnussen som næstformand. Kirkeværge er Ken Kjellerup Rasmussen, og Helge Randsbæk er kasserer. Else-Marie Balch Sørensen er sekretær, og Ida-Marie Duus Peitersen er kontaktperson.

Annonce

Thorsager-Bregnet-Feldballe Sogn

Igen et sogn med et navn, der ikke er ganske tidssvarende, idet Rønde jo er hovedby i Bregnet Sogn.

Formand er Kirsten Lukins med Rudolf Thøgersen som næstformand. Kirkeværge i Thorsager er Anette Bøss, i Bregnet er det Dennis Hensel og i Feldballe Inge Blok Jørgensen.

Kurth Frigaard Thomsen er kasserer med Mogens Michelsen som kontaktperson. Medlemmer er desuden Inge Hartung, Joan Løkkegaard Laursen, Sigrid Østergaard Korsager, Martin Smith, Weronika Gergis, Helene Aarup Freund, Tine Valbjørn Andersen, Ingeæise Jensen Frandsen, Helle Salling Gitting og Lisbeth Kallestrup.

Her er Aksel Søgaard Mortensen formand for valgbestyrelsen og der er to bygningssagkyndige, nemlig Ronnie Ulbæk og Christen Christoffersen.

Annonce

Kolind-Ebdrup-Skarresø Sogn

Formand er Søren Rønde Hansen med Simon Kjær som næstformand og kirkeværge i Skarresø. Else Høj er kasserer og sekretær, og Gunnar Kolind er kontaktperson. Kirkeværge i Kolind og Ebdrup er Ole Mikkelsen. Medlemmer er desuden Merete Andersen og Helle Bjerregaard.

Annonce

Marie Magdalene-Koed Sogn

Endnu et eksempel på, at sognenavne kan virke lidt forvirrende. Dels er Ryomgård jo klart den største by i Marie Magdalene Sogn, dels er der tre kirker, nemlig også Pindstrup Kirke, men Pindstrup er ikke et sogn i sig selv. Mange vil vide, at kirken kun er et halvt århundrede gammel.

Formand er Karin Meller Nielsen med Hans Neergaard Münter som næstformand og sekretær samt kontaktperson. Peter Ove Binzer Kristensen er kirkeværge, og kasserer er Henning Mikkelsen Degn. Øvrige medlemmer er Hanne Agerbo Jacobsen, Bibi Dahl Jensen, Lene Lillelund og Frank Voldstedlund.

Annonce

Hvilsager Sogn

Formand er Jacob Wolfsgruber Sulby med Susanne Wegger Jacobsen som næstformand.

Gorm Villemoes Jensen er kirkeværge, Uffe Borch Lauritsen er kasserer og Per Kvist kontaktperson.

Annonce

Lime Sogn

Formand er Anne Lise Daugaard Drejer med Christine Brauner som næstformand. Else-Marie Samuelsen er kontaktperson, Elisabeth Lykke Jensen er kasserer, og sekretær er Ankie Toet Møller.

Nimtofte-Tøstrup Sogn

Formand er Claus Elkjær Skovgård med Vibeke Bak Nielsen som næstformand og kontaktperson.

Jens Emil Sanggaard er kirkeværge, kasserer er Flemming Larsen, og Mette Kildehøj-Laursen er formand for valgbestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce