Annonce
Navne

Sognepræst med stort engagement

Sognepræst Liselotte Skrejborg Hansen fylder 50 år i dag, tirsdag den 1. marts. Arkivfoto
Liselotte Skrejborg Hansen fylder 50 år i dag, tirsdag.

a Liselotte Skrejborg Hansen i december 2012 skiftede fra Ormslev-Kolt Pastorat ved Aarhus til Sct. Clemens i Randers, var det blandt andet ud fra et ønske om at få et virke et sted med stor kirkelig mangfoldighed i et bysogn, og den mangfoldighed har Liselotte Skrejborg Hansen selv på flere måder bidraget aktivt til, ligesom hun har engageret sig i relevant arbejde uden for selve kirken.

I dag, tirsdag den 1. marts, fylder Liselotte Skrejborg Hansen 50 år, og et lille aktuelt tidsbillede viser noget om spændvidden: fastelavnssøndag ledede hun to velbesøgte gudstjenester, nummer to med tøndeslagning for de yngre kirkegængere, og i morgen, onsdag er hun med ved én af de gymnasiekonferencer, der løbende finder sted i et samarbejde mellem gymnasierne og folkekirken, denne gang i Aarhus.

Hertil kan meget nemt lægges en bisættelse eller to, kirkelige handlinger, som Liselotte Skrejborg Hansen lægger stor vægt på gennemføres værdigt og respektfuldt. Der er mange bisættelser og begravelser i Sct. Clemens Sogn, og det er vigtigt for Liselotte Skrejborg Hansen at støtte de efterladte i sådanne situationer.

Annonce

Aktiviteter i  i FUSR - oversættelse følger -er en del af opgaverne. Eller der kan være behov for bistand i rollen  som tillidsrepræsentant for præsterne i Randers Søndre Provsti. Med videre.

Vokset op i Hadsten

Liselotte Skrejborg Hansen er vokset op i Hadsten i et almindeligt folkeligt folkekirkeligt hjem. Interessen for teologi blev vakt af daværende religionslærer Karen Mortensen på Østervangsskolen og var nok medvirkende til, at den unge pige, der tog en matematisk-fysisk studentereksamen fra Hadsten Gymnasium, valgte at læse teologi i stedet for fysik.

Liselotte Skrejborg Hansen er cand.theol. 2002 fra Aarhus Universitet og fik sin første ansættelse i 2003 som kombineret sogne- og sygehuspræst i Vær og Nebel Sogne ved Horsens med sideløbende virke som præst ved de psykiatriske afdelinger på Regionshospitalet Horsens.

Efter næsten fem år skiftede hun til embedet som sognepræst i Kolt og Ormslev og arbejdede her fra december 2007 til december 2012.

I Sct. Clemens Sogn glæder Liselotte Skrejborg Hansen sig over en stor og trofast menighed, der bakker op om det kirkelige arbejde, og selv tager hun aktivt del i de mange initiativer, der udfoldes fra præsterne. Desuden har hun på Syddansk Universitet efteruddannet sig blandt andet i kommunikation og projektledelse.

Annonce

Tillidsposter

Siden 2014 har Liselotte Skrejborg Hansen været formand for FUSR, Folkekirkens Undervisnings- og Skoletjeneste, der oprindelig alene omfattede Randers, men nu også er bredt ud til Favrskov og Hobro-Mariager.

Hun er som nævnt tillidsrepræsentant for sine præstekollegaer i Randers Søndre Provsti og er senest blevet medlem af Aarhus Stiftsråd.

Privatlivet deles i et hus på H.C. Andersens Vej i Hornbæk med ægtefællen Peter Hansen.

Sønnen Christoffer, 23 år,  er flyttet hjemmefra og læser til ingeniør i Aarhus. Mathias, 20 år, går på hf i Randers, og yngste skud, Maria, snart 17 år år, er elev i 10. klasse på Randers Realskole.

Annonce

Sovjetrepublikkerne

Liselotte Skrejborg Hansen og Peter Hansen deler interessen for at rejse til de republikker, der tidligere var en del af Sovjetunionen, herunder naturligt nok det lige nu krigsramte Ukraine.

Begge er storforbrugere af de mange kulturelle tilbud i Randers, herunder koncerter og teaterforestillinger, og læsning af adskillige bøger skal der også helst være afsat fritid til.

Det lidt specielle mellemnavn har Liselotte Skrejborg Hansen fra sin far, der kommer fra  en lille lokalitet, blot fem gårde, med dette navn i Vendsyssel.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce