Annonce
Randers

Sol, jazz og hygge over høstmarked i Langå

Jakob Lilleør på 11 år rister snobrød sammen med klassekammeraterne for at samle ind til klassekassen. Foto: Jens Thaysen

Der var noget for både store og små, da der blev budt på høstmarked på Langå Kro lørdag.

Langå: Lidt lækkert at smage på, lidt sjovt at prøve, noget musik at høre på og en masse socialt samvær og hygge. Det blev der budt på, da Langå holdt høstmarked på Langå Kro lørdag.

Bag komsammenen står foreningen Marked og K, som er dannet af fire kvinder, nemlig Inger Velling Brorsen, Helle Schmidt, Camilla Meyer Bärnholt og Line Munkholm.

- Vi vil gerne lave lidt liv i Bredgade og have fokus på fællesskab og samvær. Og der kom vel omkring 500 gæster til høstmarkedet, vil jeg skyde på. Og det er da fint, siger Camilla Meyer Bärnholt.

Og arrangørerne havde solen med sig, da der fra klokken 10 til klokken 16 var marked. Dog begyndte det at regne til allersidst, men der var alle, inklusive musikken, rykket indendørs.

Annonce
Brian Pedersen fra Delilet fra Laurbjerg, det tidligere Tanjas Delicafé fra Randers, havde en travl dag. Foto: Jens Thaysen

Penge lige i klassekassen

11-årige Jakob Lilleør var på pletten med klassekammerater. De solgte snobrød og popkorn, de havde lavet over bål. Indtægten gik direkte i klassekassen.

Brian Pedersen fra Delilet i Laurbjerg, det tidligere Tanjas Delicafé fra Randers, havde pakket pesto, tapenader og forskellige syltevarer og taget med. Og ret hurtigt var der solgt halvdelen af varerne, og kun et enkelt brød tilbage ved 12.30-tiden.

- Det har været en succes ud over al forventning. Både med salg og folks lyst til at høre om konceptet. Og nu har jeg sendt en chauffør af sted for at hente mere, lød det fra Brian Pedersen.

Lille Mark Høgh Olsen på et år og fire måneder var i sit es, midt i majsbaljen. Foto: Jens Thaysen

Børn boltrede sig i baljer

For de yngste var der kornsorter og majs at lege med. Der var sat kasser og baljer op, og så kunne børnene boltre sig i afgrøderne.

Det passede lige lille Mark Høgh Olsen på et år og fire måneder. Han blev placeret i en balje med majs og kunne så underholde sig selv.

De voksne kunne så imens nyde solen, jazzmusikken fra Station K og de mange delikatesser af både vin, sodavand, juice, helseshots, bær og pandekager. Samt is, honning, suppe, sandwich, tapas, græskarskæring, snobrødsbagning og æblepresning.

Næste gang, der holdes marked i Langå fra de fire damers hånd, bliver til foråret. Og arrangørerne tænker på, at de gerne vil lave noget med livstil, brugskunst med mere, oplyser Camilla Meyer Bärnholt.

Der var også noget for de yngste til høstmarkedet i Langå. Her kunne ungerne sætte sig i afgrøderne og og nærstudere korn og majs. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce