Annonce
Læserbrev

Solcelleanlæg ved Harridslev

Læserbrev: Jeg ser med bange anelser, når jeg kører fra Randers og til min egen bopæl i Mellerup, en del aktiviteter på en mark lige før den store p-plads før Harridslev. Det ser ud som om, man er ved at etablere et meget meget stort solcelleanlæg på stedet.

Hvis dette er rigtigt vurderet, vil det da efter min mening komme til at se forfærdeligt ud for alle de trafikanter, der dagligt kommer forbi. Hvor er alle vore miljøaktivister henne i denne sag? Har de været på banen, eller er det bare mig, der ikke har været opmærksom på, når jeg læser Amtsavisen, at der har været debat om dette?

Når man tænker på den store ophedede debat, der var omkring de store vindmøller, der skulle opstilles på den anden side af Randers Fjord, tåler det da ingen sammenligning ved siden af det, man er i gang med ved Harridslev.

Hvis Randers Amtsavis er bekendt med dette byggeri og ikke tidligere har omtalt dette i jeres udmærkede avis, kunne det så ikke være et emne at tage op? Jeg frygter dette syn, når det engang i nærmeste fremtid bliver færdig. Et lille stilfærdigt pip fra en borger, der gerne vil beskytte vores natur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce