Annonce
Randers

- Som lærer føler jeg, at jeg kan gøre en forskel

Før i tiden mente Amanda Rex, at arbejde primært var et nødvendigt onde for at kunne tjene penge nok til at holde fri. Nu har hun fået vendt nogle af sine værdier på hovedet. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Som barn elskede Amanda sin skoletid. Nu er hun 22 år og lærerstuderende på VIA i Randers, fordi hun brænder for at give andre børn den samme gode oplevelse.
Annonce

Randers: - Jeg vil gerne være en voksen i nogle børns skoleliv, som gør en forskel for dem. Jeg har altid selv elsket at gå i skole, og den stemning vil jeg gerne give videre, forklarer 22-årige Amanda Rex fra Randers.

Hun er mor til en lille dreng, og derfor har det afgørende betydning for hendes studievalg, at læreruddannelsen udbydes i Randers.

- Det ville blive for besværligt for mig at få hverdagen til at hænge sammen, hvis jeg skulle pendle til for eksempel Aarhus for at studere. Derfor passer det mig rigtig godt, at læreruddannelsen nu også findes i Randers. Ellers var jeg nok aldrig begyndt på det studie, erkender Amanda.

Annonce

Nye veje skaber nye værdier

Hun er vild med at formidle og føler, at hun er landet rigtigt og godt på læreruddannelsen. Det er med glæde, at hun ser tilbage på det første studieår.

- Jeg synes, at det har været rigtig fedt at møde en hel masse mennesker, der vil det samme som mig. Det har virkelig overrasket mig, hvor god en klasse jeg er kommet i. Og jeg har lært, at jeg er dygtig til at studere og dygtig til at være lærer. Det føles naturligt for mig, fortæller Amanda Rex.

Hun har også fået vendt nogle af sine værdier på hovedet. Inden hun begyndte på læreruddannelsen, var hendes holdning, at arbejde primært var et nødvendigt onde for at tjene penge til at holde fri. Men nu vil hun gerne noget mere med sit fremtidige arbejdsliv.

Annonce

Fra abstrakt til konkret

- Jeg har fundet ud af, at når der er noget, jeg virkelig brænder for, så bliver jeg meget ambitiøs. For eksempel drømmer jeg om at blive skoleleder på sigt, så jeg kan være med til at sætte et større aftryk. Eller uddanne mig til sproglærer for flersprogede børn. Lærerfaget er et meget vigtigt fag, som jeg gerne vil være med til at udvikle, siger Amanda Rex.

Hun er inspireret af nogle af sine egne undervisere på VIA Læreruddannelsen i Randers, som hun betegner som meget dygtige og engagerede i hele tiden at blive ved med at udvikle lærerfaget. For eksempel gennem udviklingsprojekter og forskning.

- Jeg er vild med, at den teori, vi lærer, hænger meget godt sammen med det, vi laver, når vi for eksempel er i praktik. Klasseledelse, didaktik og differentieret undervisning kan godt være nogle lidt abstrakte begreber. Men det er fedt at opleve, at de metoder, vi har lært på uddannelsen, også fungerer i virkeligheden, forklarer Amanda.

Sammen med en medstuderende har hun været i praktik på Korshøjskolen, hvor de blandt andet tilrettelagde og gennemførte et undervisningsforløb i 6. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce