Annonce
Randers

Sommer er lig med arbejde for campingfatter: Skal sørge for godt værtsskab og glade gæster

Bjarne Nielsen er campingfatter på Auning Camping, som han selv beskriver som Danmarks måske hyggeligste campingplads. Foto: Annelene Petersen
Bjarne Nielsens bedste ferieoplevelse var en tur til USA, mens den værste tur gik til Tyrkiet.
Annonce

Auning: Campingfatter, med det borgerlige navn Bjarne Nielsen, ejer og driver sammen med sin kone Auning Camping. Derfor står sommeren også i arbejdets tegn, men trods lange dage slapper han af.

Annonce

1. Hvad er dine sommerplaner i år?

- Jeg arbejder hele sommeren på campingpladsen, så der er ikke meget ferie, for dagene starter mellem klokken 6.00 og 6.30, og så slutter de omkring midnat. Men jeg slapper faktisk af i det, for der skal ikke laves renoveringer som i ydersæsonen. Jeg skal bare levere godt værtsskab og gode oplevelser til andre danskere. Men jeg er også ydmyg omkring det, for jeg råder over den dyrebareste tid tid, som gæsterne gerne skal mindes med glæde.

Annonce

2. Har coronaen ændret dine planer?

- Nej, det tænker jeg ikke. Da det hele startede, tænkte jeg: "Gad vide, hvilken sommer det bliver", men nu ser det ud til, at vores sommer bliver positivt ramt af coronaen. I maj lå vi på index 178 (normalen er 100, red.), og vi oplever, at der er mange, mange nye gæster. De helt nye ringer for at bestille, hvor de klassiske gæster bare booker på nettet.

Annonce

3. Hvad er sommer for dig?

- Det er godt, fornuftigt vejr. Ikke 26-28 grader, hvor man står stille og smelter. Så er det også gæster, der slapper af og hygger sig - det giver liv til andre.

Annonce

4. Hvordan husker du dine barndomssomre?

- Det vekslede mellem camping, hvor vi lå fast i Silkeborg-området, og så kolonihave i nogle år, når den gamle ikke gad høre mere på os unger. Men jeg husker det som hyggelige somre sammen med andre unger, hvor vi mødtes og rendte sammen. Og så blev jeg bidt af en gal racerbil, da vi camperede tæt på Jyllandsringen.

Annonce

5. Hvad er din bedste ferieoplevelse?

Det er lidt farligt at sige, for det er jo langt fra, hvad jeg laver nu. Men for 10 år siden var fruen og jeg 13 dage alene i USA, hvor vi var i Miami, på krydstogt i Caribien og et par dage i New York. Det var en forsinket bryllupsrejse, 18 år efter brylluppet.


Jeg har en intern joke med en af mine gode venner, der er importør i campingbranchen. Vi siger altid, at hvis vi skulle vælge mellem Auning og Alicante, så ville vi til enhver tid vælge Auning.

Bjarne Nielsen, ejer af Auning Camping


- Det var hele oplevelsen, der var fantastisk. At se tingenes størrelse og opleve et anderledes land og en anderledes kultur - det var et helt andet miljø, end vi er vant til. Vi steg af krydstogtskibet for selv at gå rundt og opleve, og vi svømmede blandt andet med delfiner, og i Mexico så vi en kæmpe søko. Det klumpede dyr føltes som det fineste silke.

- Der var også spændende og surrealistiske oplevelser. Da vi ankom til Honduras i Mellemamerika, lignede det noget fra en krigsfilm. Der var bevæbnede soldater, og der lå brændte skibe.

- Der var også friheden i kun at være fruen og jeg. Normalvis er vi jo afsted med børnene, og så er det 14 dages camping i maj og en charterferie i oktober.

Annonce

6. Hvad er din værste ferieoplevelse?

- Umiddelbart tænker jeg lige en tur til Egypten, hvor vi boede på et lækkert resort, men hvor det lignede en mødding, så snart man kom uden for resortet, men ved nærmere eftertanke så var det nok en tur til Tyrkiet, hvor vi ikke kunne gå i fred for folk, der ville sælge os noget. Vi blev hevet og flået i og kunne ikke gå i fred og bare selv få lov til at gå og kigge. Det var første og sidste gang, vi var der.

Men vi prøver som udgangspunkt at få en god ferie ud af det alligevel og få det bedste ud af de rammer, der nu er.

Annonce

7. Hvad er dit favoritsted om sommeren?

- Jeg har en intern joke med en af mine gode venner, der er importør i campingbranchen. Vi siger altid, at hvis vi skulle vælge mellem Auning og Alicante, så ville vi til enhver tid vælge Auning.

Jeg har faktisk ikke været i Alicante, men der er ikke de naturområder, som vi har her i byen.

8. Hvad er dit bedste sommertip?

- Hvis jeg skal give et råd til familien Danmark i al almindelighed, så er det at komme ned i gear og give sig selv tid. Vi ser mange, der fodrer ungerne med oplevelser, for nu kommer ferie, og der skal opleves en masse, for det er der ikke tid til resten af året. Ungerne bliver helt rundtossede i hovedet, for de vil egentlig hellere bare blive på pladsen i stedet for at skulle på den ene endagstur efter den anden.

Blå bog

Bjarne Nielsen, eller campingfatter, som han kalder sig selv, er 52 år.

Han ejer og driver Auning Camping sammen med sin kone Tina Nielsen, og det er ham, der lægger de fleste timer på pladsen, da hans kone har job på Politigården i Aarhus ved siden af.

Parret har tre voksne døtre på 27, 25 og 21 år.

Parret overtog Auning Camping i 2003, og siden er alt blevet renoveret.

Den 35.000 m2 store plads kunne i maj fejre 60 års fødselsdag, som dog kom til at stå i skyggen af coronaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce