Annonce
Østjylland

Sommerferie: Børn er i dagtilbud, selvom forældre har fri

1.377 ud af landets 3.665 daginstitutioner har svaret på en rundspørge, som DR har foretaget. Over halvdelen har børn, som ikke holder sommerferie. Arkivfoto.

Over halvdelen af landets dagtilbud har børn, der ikke holder sommerferie. - Vigtigt at børn holder fri og tilbringer flere dage med familien, lyder det fra Børnehuset Hoppeloppen i Tranbjerg.

Annonce

AARHUS: Juli måned er for manges vedkommende lig med ferie og fridage, men sådan er det ikke for alle i den yngste del af befolkning.

En del af dem holder ikke ferie fra deres vuggestue eller børnehave, viser en rundspørge foretaget af DR.

705 af 1.377 adspurgte daginstitutioner svarer, at de har børn, som ikke holder sommerferie fra deres institution. Forældrene vil gerne holde ferie alene, lyder grunden fra hver tredje institution.

Hos Børnehuset Hoppeloppen i Tranbjerg har de børn, der ikke holder ferie i sommerugerne, men som holder ferie på andre tidspunkter.

- Vi har ikke nogen, der ikke holder ferie, men vi har børn, der holder ferie før eller efter sommerferien. Efter vi har fået fællespasning med andre institutioner, så fornemmer børnene ikke, at det er en ferieuge for andre, for nu er de flere end tidligere. Og de finder lynhurtigt nogen at lege med, fortæller Inge-Marie S. Kristensen, der er pædagogisk leder i Børnehuset Hoppeloppen.

I rundspørgen oplever over halvdelen af de adspurgte dagtilbud, at grunden til, at børnene ikke har fri i sommerugerne, blandt andet skyldes, at forældrene arbejder gennem hele sommeren.

Inge-Marie S. Kristensen mener, at det er vigtigt for børnene at have ferie fra børnehuset og tilbringe tid med familien. Dog er det ikke nødvendigvis alle, der har lige meget brug for feriedagene.

- Børnene har brug for at være sammen med deres forældre i længere tid og har brug for at holde fri. Men der kan være tilfælde, hvor der ikke er nær så meget brug for ferie. Er man barn i en familie hvor der ikke er det store overskud, er det måske ikke det bedste for barnet at holde tre ugers ferie. Der er nogle enkelte familier, der ikke er så velfungerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce