Annonce
Norddjurs

Sommerhuse er attraktive: Udlejningsportal melder alt optaget

Det er populært at leje et sommerhus på Djursland og i Mariagerfjord. Så populært, at søgemaskinen Campaya melder alt udlejet de kommende to uger. Foto: Campaya
Søgemaskinen Campaya melder "alt udlejet" de kommende uger i sommerhuskommunerne Syddjurs, Norddjurs og Mariagerfjord.

Kronjylland/Djursland: Overvejer man at leje et sommerhus de næste par uger i enten Mariagerfjord, Norddjurs eller Syddjurs kommuner, må man bare erkende, at så er man for sent ude.

Sådan lyder beskeden fra søgemaskinen Campaya, der tæller omkring 2500 udlejnings-sommerhuse i de tre kommuner.

- Måske har vi et enkelt ledigt sommerhus. Men jeg tror det ikke, siger Jesper Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya.

De kommende to uger - uge 29 og uge 30 - er den absolutte højsæson for udlejning af sommerhuse i Danmark. Og Jesper Kruse fortæller da også, at når vi når lidt længere hen på året, er der igen ledige sommerhuse til leje.

Campaya samler tilbud om udlejningssommerhuse på tværs af eksisterende søgemaskiner, og opgør selv, at de tæller 308 sommerhuse i Mariagerfjord, 1411 i Syddjurs og 764 i Norddjurs Kommuner.

Annonce
Flere steder i landet - blandt andet i Norddjurs og Syddjurs Kommuner - udbydes kun 10-15 procent af sommerhusene til udlejning

Dansk Kyst & Naturturisme

Uudnyttet potentiale

At interessen for al leje et sommerhus i Danmark overstiger udbuddet af huse til udlejning er et billede, der bekræftes af foreningen Dansk Kyst & Naturturisme. Blandt andet fordi kun en lille del af de danske sommerhuse overhovedet bliver udbudt til leje.

- Flere steder i landet - blandt andet i Norddjurs og Syddjurs Kommuner - udbydes kun 10-15 procent af sommerhusene til udlejning. Og der kan genereres en øget turismeomsætning ved en bedre udnyttelse af feriehus-kapaciteten, skriver Dansk Kyst & Naturturisme i en pressemeddelelse.

- Feriehuse står i dag for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark, men vi udnytter kun en brøkdel af den kapacitet, vi har, siger Sisse Wildt, der er foreningens kommunikationschef.

I 2019 er der indført et nyt bundfradrag, så sommerhusejere kan tjene 40.900 kroner skattefrit om året ved at udleje deres sommerhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Konsulentfirma skal løse krisestemning i 'galehuset': Byrødder indkaldt til fortrolige samtaler

Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce