Annonce
Østjylland

Sommerhusejere går sammen om at råbe politikere op om fartglade bilister: - Skal der lig på bordet?

Det er blandt andet forholdene ved sidevejen ind til Dalgård Campingplads her, som bekymrer grundejerne. Når der skal svinges til venstre ind på vejen, og bilerne fra Randers-retningen kommer i høj fart, risikeres der at ske uheld, mener de. Foto: Søren Ladefoged
Stigende problemer med høje hastigheder på Nordkystvejen ind mod Fjellerup har fået lokale grundejerforeninger til at gå sammen i en henvendelse til forvaltning og politikere om at forbedre trafiksikkerheden, som de frygter kan ende i dødsfald.

Fjellerup Strand: Overskridelse af fartgrænsen kombineret med dårligt udsyn og mange venstresvingende er en potentielt giftig trafikal cocktail. Det mener lokale sommerhusejere i det populære turistområde Fjellerup Strand.

Derfor er fire grundejerforeninger gået sammen med campingpladsen Dalgård Camping om et brev til Norddjurs Kommunes politikere og forvaltning, hvor de udtrykker den bekymring og utryghed, de oplever med biltrafikken fra Randers og på en fire kilometers strækning af Nordkystvejen fra Skovgårde ind til Fjellerup.

Her oplever de nemlig dagligt hastighedsoverskridelser på strækningen, og at bilisterne må bremse hårdt op for trafikanter, der enten svinger af til de små sideveje eller ud fra dem, og det er et spørgsmål om tid, før det går galt, mener Ole Bisbjerg fra Hegedal Vest Grundejerforening.

Annonce

- Vi frygter ganske enkelt den helt store ulykke. Utrygheden præger os herude – vi er simpelthen bange for, der sker noget, siger han.

Ole Bisbjerg forklarer, at trafiksikkerheden længe har været et fokuspunkt for grundejerne, og at det kun er forværret, som de har oplevet trafikken stige hen over årene. Flere af de lokale har tidligere forsøgt at gøre opmærksomme på problemerne, men uden held. Nu er de gået sammen i håbet om, at et fælles opråb vil blive taget alvorligt.

Håber på at starte en dialog

I brevet bliver der fremsat en prioriteret liste over tiltag for at forbedre sikkerheden, hvor førsteprioriteten er en hastighedssænkning på strækningen - ned til 60 km/t. Derudover foreslår de at forbyde overhaling, etablere venstresvingsbaner, og at flytte Fjellerup-byskiltet længere vestpå. De konkrete forslag, håber Ole Bisbjerg på, kan starte en konstruktiv dialog med kommunen.

- Vi vil bare indgå i en dialog - vi er ikke specialister, men vi kan se, hvad der foregår, siger han.

Han anerkender, at det er den enkelte bilists ansvar at overholde reglerne, men mener, at kommunen bør gribe ind og sætte nogle andre rammer for bilkørslen.

- Dybest set vil vi jo gerne, at den enkelte trafikant i området tager hensyn, men det kan sådan nogle initiativer jo være med til. Så kommer man måske til at tænke over det i det område.

Diana Korsholm fra Dalgård Camping har også skrevet under på henvendelsen. I hendes femten år med campingpladsen har hun oplevet mere og mere trafik - og hun har været en af dem, der har forsøgt at gøre opmærksom på problemet.

- Jeg er træt af, at der skal lig på bordet, inden der sker noget. Man kan lige så godt forebygge. Der er en hård, tæt trafik herude i sommerhalvåret.

Annonce

Forvaltning kan ikke konkludere endnu

Kim Tommy Jensen, der er vejchef i Norddjurs Kommune, er ikke bekendt med tidligere henvendelser vedrørende strækningen, men fortæller, at forvaltningen på baggrund af den nye henvendelse nu kigger nærmere på, om der er grund til at forbedre trafiksikkerheden.

- Vi kigger på det, der bliver spurgt om, og hvad vi har af data på det. Skal vi undersøge det nærmere, så gør vi det, og så vil vi derfra drage en konklusion. Der skal lige laves noget fagligt, sagligt arbejde først. Det er for tidligt at svare på nu, siger han.

I forhold til forslaget om hastighedsnedsættelse på strækningen, påpeger Kim Tommy Jensen, at Nordkystvejen er en af de primære transportveje i kommunen, og at det handler om, at den er attraktiv at køre på, så bilisterne er der frem for på alle de små veje.

- Om folk kører 120 eller 140, kan vi jo ikke gøre så meget ved. Vi gør ikke en af vores primære transportveje dårligere, så man skal køre langsommere på den. Så en overvejelse, om der skal køres 60 km/t på den, er ikke det, der ligger først for, siger han.

Vejchefen vil ikke forholde sig til præmissen om, hvorvidt der skal uheld, før der sker ændringer. Han påpeger, at forvaltningen nu går i gang med at kigge nærmere på området, og derefter vil det så blive konkluderet, om der skal ske ændringer på strækningen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det gør indtryk, hvis man har haft en oplevelse derude, men det er ikke det samme, som at det er det, der er udtalt på stedet, siger han og fortsætter:

- Det er frygteligt, hvis der sker noget i næste uge, men det kan også være, der ikke sker noget i 10 år. Det er ikke en uheldsstrækning, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers

Gratis influenzavaccination: Apoteker og læger står klar med kanylerne

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Folk i kø får lov at stemme efter lukketid - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce