Annonce
Østjylland

Sommerhusferie i As er et scoop for familie fra København - Det var simpelthen så heldigt

Peter Hoffmeyer og Lea Pagh med børnene Adam og Hannah. De fik deres rejse ud af landet aflyst og tilbringer i stedet for en uge af deres ferie i sommerhus i Neder Sønderby ved As, hvor de har stranden inden for fem minutters gang. Foto: Emil Fibiger
Lea Pagh og hendes familie er blandt de mange danskere, der er rykket i sommerhus i Danmark i stedet for at rejse syd på.

As: Sommerhusene i gamle Juelsminde Kommune har sjældent haft så mange danske lejere, som de har i øjeblikket.

Blandt dem er parret Lea Pagh og Peter Hoffmeyer, der har børnene Hannah på seks og Adam på tre med i sommerhus i Hamborg kolonien ved As.

Familien bor i København og havde inden coronakrisen sat snuden op efter fjorten dages charterferie på Kreta.

Annonce

Rejsen var bestilt og betalt, men i maj blev den aflyst.

- Inden da havde vi det sådan, at hvis det blev besluttet, at vi kunne rejse, så ville vi gøre det. For vi havde en del penge ude at svømme, siger Lea Pagh.


Vi skulle have været 14 dage på Kreta fra d. 26. juni, men det blev selvfølgelig aflyst. Så vi stod og skulle finde ud af, hvad vi kunne gøre i stedet for.

Lea Pagh


Skrev ud til sit netværk

Hun og manden følte lettelse, da de fik pengene for deres rejse retur og i stedet kunne begynde at kigge efter et ledigt sommerhus i Danmark.

På tidspunktet havde mange andre dog fået samme ide. Løbet var ved at være kørt.

- Vi kiggede blandt andet i Djursland. Der var nogle få huse, men de kostede 20.000 og opefter. Det var kun de store luksushuse, der var tilbage, siger Lea Pagh.

Hun fik mere ud af at stikke en føler ud i sit netværk.

En veninde med familiesommerhus i Hamborg kolonien, kendte et par, som havde bygget sommerhus samme sted.

Parret havde ikke tænkt sig at leje det ud i denne sæson, men ville gerne hjælpe, da de alligevel var væk fra det i en periode.

- Det var simpelthen så heldigt. Jeg tror ikke, vi var kommet afsted på ferie, hvis vi ikke havde fået det her, siger Lea Pagh.

Annonce

Lille Skagen

Hun og familien ankom lørdag. Det lokale sommerland er faldet i deres smag.

- Her er børnevenlige strande. Der er museer i Horsens, og Juelsminde er som lille Skagen. Der er en superhyggelig havn med minigolf og også den nye legepark, siger Lea Pagh.

Den første håndfuld dage har budt på lidt for meget gråvejr og regn. Det afskrækker dem ikke nødvendigvis fra at tage på sommerhusferie i Danmark igen i 2021.

- Vi har snakket om det. Jeg har mange venner og gamle kontakter, som lige nu lægger billeder fra deres ferier op. Der er virkelig mange smukke steder i Danmark. Og for børnene tror jeg, det er ligegyldigt, om det er charterferie og pool eller sommerhus og strand, siger Lea Pagh.

Juelsminde Naturlegepark, Juelsminde Lystbådehavn og Legoland er blandt de steder, Peter Hoffmeyer og Lea Pagh har brugt tid i løbet af deres første håndfuld dage i As. Neden for sommerhuset har de stranden, og når det regner, har de spil ved hånden i sommerhuset. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC henter et point i Herning

Annonce