Annonce
Randers

Sommersjov for de små med god corona-afstand

Både voksne og børn lod sig rive med, da Sigurd Barrett sammen med Randers Teater Kor skabte en fest på Amfiscenen ved Værket. Foto: Lars Rasborg
Randers Teater var vært for et hyggeligt arrangement med masser af teater og musik for de yngste. 240 børn og voksne lagde vejen forbi Amfiscenen i løbet af lørdagen.
Annonce

Randers: Der var god afstand mellem publikum, da Sigurd Barrett sammen med Randers Teater Kor lørdag formiddag satte gang i fire timers Sommersjov for børn på Amfiscenen ved Værket med mange forskellige kunstnere på programmet.

Og sådan var det også i løbet af dagen, hvor i alt 240 benyttede det gratis tilbud om underholdning og sjov på scenen.

Barrett og koret skabte hurtigt en fest blandt de mange børn, der sammen med deres forældre og bedsteforældre sang med og klappede til de velkendte sange om Bjørnen Bjørn og Sigurds Danmarkshistorie.

På forhånd havde Randers Teater sat alle sejl til for at gøre festpladsen så tryg og velfungerende som muligt.

- Det er skønt at kunne invitere publikum, efter at det har været tomt hele foråret, siger Line Sørensen, der er projektleder for Randers Teaters farvestrålende lørdagsforestilling.

Annonce

Støtte fra ministeriet

Arrangementet er en del af sommersjov i Randers Kommune, der er økonomisk støttet af en pulje fra Social- og indenrigsministeriet. Formålet med puljen er at skabe gode sommeraktiviteter for børn og unge mellem seks og 17 år.


Vores søn Anton på tre år trængte virkelig til at komme ud at opleve noget.

Amanda Rex


Lørdag var det de yngste, der fik fornøjelsen af blandt andre Steen Pagani, Katrine Bille Band og Tonny Trifolikom.

Fire Bodyguards fra teatret Beagle svedte bravt i deres sorte jakkesæt, mens de alvorsfuldt tog imod de unge gæster og målte afstand og viste folk på plads - og i det hele taget fik publikum til at føle sig som en del af fællesskabet.

Tove Pedersen havde barnebarnet Julie Heidum med til Sommersjov på Amfiscenen. Bodyguards fra Teatret Beagle lavede postyr blandt publikum - blandt andet ved at måle afstand. Foto: Lars Rasborg

- Normalt plejer vi at have ansigtsmaling, legeaktiviteter og andre tilbud på pladsen, når vi laver forestillinger som denne. Men i år er alt anderledes, og vi kan ikke trække på rutinerne, fortæller Line Sørensen.

Annonce

Håndsprit overalt

Coronaen satte sit præg på arrangementet. Blandt andet var det ikke muligt at købe mad, men kun kolde og varme drikkevarer.

- Der er håndsprit overalt, ekstra rengøring af toiletterne og andre tiltag.

Men med i alt 240 gæster i løbet af dagen var der ikke trængsel på festpladsen.

Amanda Rex var taget til sommersjov med sin familie. Hun var ikke afskrækket af hverken hedebølge eller corona.

- Vores søn Anton på tre år trængte virkelig til at komme ud at opleve noget. Og så elsker han Sigurd Barrett, fortæller Amanda Rex, der havde søgt skygge ovenfor tilskuerpladserne ved Amfiscenen med Karl på tre måneder.

Hun understreger, at det er et fint gratis arrangement, der er stablet på benene.

Annonce

Dispensation fra kravene

- Vi er ude i det fri, og der er gode muligheder for at holde afstand. Vi er gode til at tage vores forholdsregler, blandt andet af hensyn til lille Karl, siger Amanda Rex.

Amanda Rex havde lille Karl med - og tre-årige Anton, der havde glædet sig til at opleve Sigurd Barrett. Foto: Lars Rasborg

Der var givet dispensation fra myndighedernes krav om, at man højst må forsamles 100 personer, så der i alt kunne lukkes 500 gæster ind. Årsagen er, at der er tale om et arrangement, hvor folk primært sidder ned, og ikke bevæger sig rundt mellem hinanden. Og der blev nøje talt op ved indgangen, så der var styr på antallet på festpladsen.

Men det blev ikke på noget tidspunkt kritisk.

Sigurd Barrett og Randers Teater Kor fik hurtigt børn og voksne til at synge og klappe med, da de lørdag formiddag spillede op på Amfiscenen på Værket. Foto: Lars Rasborg

- Vi vidste jo ikke hvad vi kunne forvente. Men vi er godt tilfredse, siger Line Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce