Annonce
Randers

Sommerteater Kalima for 21. år i træk: Første gang i silende regn

Sommerteater, teaterskolen Kalima, 21. år o træk, foto: Lone Hammer Sørensen
Så har de prøvet det med, børnene og arrangørerne i sommerteaterskolen Kalima. At det regnede, mens forestillingen foregik i bare tæer på våde fliser og sommerklædt kun i skjorter. Men de ukuelige børn lod sig ikke mærke med den uvelkomne gæst fra oven, og rykkede så i øvrigt anden forestilling ind under tag i Underværket.
Annonce

Randers: Forældre, søskende og bedsteforældre stod lørdag i en kødrand på Jens Otto Krags Plads og havde store forventninger til de 33 børn i alderen ni til 13 år, der på fire dage havde brugt mange øvetimer på at spille skuespil. Og klokken 12 stod alle strabadserne med at skrive manuskript, lave scenografi, sy kostumer, øve replikker, lægge makeup med meget mere så sin prøve, med forestilling i det fri.

Dog havde en uvelkommen gæst sneget sig med fra oven. Det regnede.

- Det er 21. gang, vi holder sommerteater, men vi har aldrig før prøvet det i regn, lød det indledningsvist fra Lisbeth Nielsen, en af hovedkræfterne bag Kalimas teaterforestilling.

Det lod skuespillerne sig nu ikke mærke med, selv om det var koldt for de bare fødder på våde fliser, de bare arme i regnen og de lette sommergevandter, som udelukkende bestod af skjorter. Og faktisk foregik en hel del af stykket med at de unge teater-elever skulle sidde eller ligge på den våde plads.

Annonce

Familierne Klar, Parat og Start

Grundmanuskriptet stod Jan Værum for, men børnene havde budt ind med massevis af påfund til historien og på den måde blev det hele skruet finurligt sammen. Det handlede om familieliv, om børn, teenagere, tanter og de milepæle i livet, vi møder.

Sommerteater Kalima for 21. år i træk. Foto: Lone Hammer Sørensen

Der var tre familier, familien Klar, familien Parat og familien Start. En gennemgående figur var barnet Klara, som vi fulgte fra før fødsel, over det første skridt, den første cykletur, den første tabte tand og det første kys, til hun begyndte at date med Anton fra A-klassen.

Teaterskolen Kalima

Teaterskolen Kalima er i gader og på stæder for 21. år i træk. Lørdag var det 33 små elever, i alderen ni til 13 år, på lørdag 11. juli er det 44 store elever i alderen 13 til 22 år.

De kan ses klokken 12 på Jens Otto Krags Plads og klokken 13 på Østervold.

Tremaet for forestillingen er hemmeligt, så der er ikke andet at gøre end at møde op, hvis man er for nysgerrig.

Undervejs blev hendes forældre - i alle tre familier - ved med at få børn, under dække af, at de havde noget spændende at fortælle hende, lød det hele tiden: Du skal have en lillesøster, indtil teenageren Klara til sidste råbte: Ej, nu stopper I, det er fandme for klamt, I er alt for gamle.

Der var mange sjove replikker og jokes, og publikum grinte adskillige gange højt og lod begejstringen lyde via klapsalver.

Annonce

Overdøv lastbilen

Når en lastbil kørte ind med madvarer, fik børnene af suffløren bare besked på at overdøve larmen og råbe lidt højere.

Som sædvanligt var der vilde frisurer, sjov makeup, og fantasifulde udklædninger. Det er noget teaerskolen er kendt for - at de lyser op i midtbyen. Det kan ikke komme bag på tilskuerne at der er noget i gære, når man får øje på skuespiltruppen.

Sommerteaterskolen Kalima leverede som altid overskudsagtigt gadeteater, og efter forestillingen tiggede børnene penge af publikum.


Det er 21. gang, vi holder sommerteater, men vi har aldrig før prøvet det i regn.

Lisbeth Nielsen, leder af teaterskolen Kalima


- Det er så vi har til lidt snolder at hygge os med bagefter, lød det fra Lisbeth Nielsen.

Forestillingen skulle køre igen efter en time, men der rykkede de 33 teater-elever ind i tørvejr på gaden i Underværket.

- Ja, det er for træls, det her, lød det fra Lisbeth Nielsen.

Coronavirussen gav sommerteateret nogle udfordringer, blandt andet med makeup og og afstand, men det holdt i det lange løb og med brug af masser af sprit, lyder det fra Lisbeth Nielsen, leder af teatetskolen Kalima. Og som det ses på pigen her, så gik truppen ikke ned på makeup, hår og udklædning. Foto: Lone Hammer Sørensen
Publikum svigtede ikke, men havde bevæbnet sig med paraplyer, regntøj og plastikposer. Foto: Lone Hammer Sørensen
Det er 21. år i træk, at sommerteateret skyder sommeren i gang. Men det er første gang, at det regner. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce