Annonce
Randers

Sosu-elever fra Randers klar til DM

Det handler om Danmarks bedste pleje, omsorg og rådgivning, når landets sosu-elever dyster om mesterskabstitlen i Sosu-skills. Det kan Camilla Andersen og Christina Friis fra Randers Social- og Sundhedsskole tale med om, for de mestrer social- og sundhedsfaget særdeles flot.

Annonce

Randers: En kræftsyg borger kæmper med voldsomme smerter og bekymringer om døden. I lokalet ved siden af sidder en dement herre med forhøjet blodtryk og gemmer sin morgenmad, mens han smager på blomsterne og dagdrømmer om sin afdøde kone.

Hverdagen som social- og sundhedsassistent byder på mange forskellige opgaver, lige fra smertelindring og medicinering til almen pleje og omsorg. Og det kræver sin faglighed og personlighed at dosere morfin, mens man yder omsorgsfuld vejledning og pleje. Det blev bevist til de nordjyske regionsmesterskaber i Sosu-skills, hvor fem hold social- og sundhedsassistentelever blev udsat for den samme praksisinspirerede case.

Camilla Andersen og Christina Friis fra Randers Social- og Sundhedsskole gennemførte casen så flot, at det resulterede i en førsteplads og dermed en plads til DM i Herning i januar 2018.

Det blev til en velfortjent førsteplads for Camilla Andersen og Christina Friis fra Randers Social- og Sundhedsskole til det nordjyske regionsmesterskab i Sosu-skills. Pressebillede
Annonce

Masser af træning

Det er en kunst at finde balancen mellem farmakologisk behandling og nonfarmakologisk pleje. Men den kunst mestrer Camilla Andersen og Christina Friis, og pigerne afslører, at det har krævet hård træning at gøre sig fortjent til regionsmestertitlen. - Vi har terpet farmakologi, øvet nærværende vejledning, skiftet forbinding på hinanden og givet injektioner i skolens simulationsrum. Så det var en stor forløsning at gå på scenen. Det er altafgørende, at Christina og jeg arbejder så godt sammen, og så betyder opbakningen fra vores trænere og holdkammerater virkelig meget, siger Camilla Andersen på 20 år. - Det er vist ikke helt gået op for os endnu. I hvert fald ikke for mig, tilføjer Christina Friis og tilføjer:

- Det er helt vildt fedt at vinde og blive anerkendt for vores hårde arbejde. Og nu venter endnu mere hårdt arbejde, så vi kan blive klar til DM.

/EXP

Der blev dystet i omsorg, pleje, kommunikation, medicinering og mange andre discipliner, da Region Nordjyllands social- og sundhedsassistentelever torsdag 5. oktober kæmpede om titlen som Regionsmestre i SOSU. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce