Annoncørbetalt indhold

Soundbarer – genvejen til federe TV-lyd

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kvaliteten af lyd og billede skal gerne gå hånd i hånd – og det gør den ikke, hvis du nøjes med den indbyggede lyd, der er i dit TV. Så hvis du vil have ordentlig lyd, skal du investere i en højtalerløsning, der giver dig den lyd, du synes er bedst. Har du ikke plads i stuen eller luft i budgettet til en komplet hjemmebiograf, er en soundbar en god løsning for dig.

Der er et kæmpe udvalg af soundbarer på markedet, som du kan kaste dig over – så kan du næsten frit vælge mellem flotte design, smarte funktioner og egenskaber, der gør en soundbar til den helt rigtige til dine behov.

Annonce


Hvad er en soundbar?

En soundbar er en aflang enhed med indbyggede højtalere og forstærker, så du ikke har brug for andet end den til at skabe god lyd – det er en smart alt-i-én-løsning, der kan simulere surround sound, så du får en fed effekt i stuen. Som udgangspunkt er den skabt til at give god TV-lyd, men alt efter modellen kan du også bruge den til at streame musik direkte fra din telefon.

Du skal bare placere soundbaren lige under dit TV – for eksempel hængende på væggen under et væghængt TV, på et TV-møbel eller som TV-fod. Det er en stilet løsning og et fint alternativ til et større højtalersystem, og selvom du ikke får ægte surround sound eller stereolyd, er det et stort spring kvalitetsmæssigt fra de indbyggede højtalere i TV’et.

Designmæssigt er det også en flot løsning, da du kan nøjes med en enkelt enhed, der er designet til at matche dit TV – du kan vælge forskellige længder og typisk finishes som sølv, hvid og sort, så du kan vælge en model, der komplementerer dit TV og din indretning. Du slipper også for en masse kabler mellem alle dine højtalerenheder, fordi du kun har én enhed – og du kan helt slippe for kabler, hvis du vælger en trådløs soundbar.


Giv soundbaren dybde med en subwoofer

Hvis du vælger en soundbar som en nem og budgetvenlig her-og-nu-løsning, behøver du ikke være bange for at skifte mening – alt efter modellen kan du nemlig udbygge dit system senere, selvom du har valgt en soundbar.

Dit første valg til udbygning af systemet kan med fordel være en subwoofer. Den tilføjer dyb og god bas til lyden fra din soundbar, så du får en mere dynamisk og levende lydoplevelse. En subwoofer tilføjer en dybde, som soundbaren nemt kommer til at mangle, og den smarte lille kasse giver dig derfor din lyd et diskret boost.

Skal der mere til hen ad vejen, kan du også tilføje baghøjtalere. Vælg et par trådløse kompakthøjtalere og placer bagerst, så du får en mere surround-lignende oplevelse, selvom der ikke er tale om ægte surround sound.


Den nemme vej til Dolby Atmos

Din soundbar kan også skabe flere lyddimensioner end den klassiske surround sound – her taler vi selvfølgelig om den banebrydende Dolby Atmos-teknologi. Dolby Atmos-systemet er med højtalere i loftet, der fungerer som en ekstra lyddimension – du bliver derfor ikke kun omsluttet af lyden forfra, bagfra og fra siden, men også ovenfra.

Flere soundbarer på markedet understøtter Dolby Atmos, så lyden fordeles til de indbyggede højtalere. Soundbaren manipulerer lydsignalet digitalt og reflekterer det til væggene og loftet, så du får den karakteristiske Dolby Atmos-lydoplevelse uden at behøve købe ekstra højtalere.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.