Annonce
Sport

Spådomme om det randrusianske sportsår 2022: Mere Europa-bold, overlevelse og revanche i Frankrig

Randers FC vandt pokalturneringen for anden gang i klubbens historie i sommer, da Sønderjyske blev fejet af banen. Kronjyderne vandt 4-0 i Aarhus. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hvor intet vover, intet vinder. Et kig i krystalkuglen er ikke verdens nemmeste disciplin, men igen i år kaster jeg mig ud i spådomme om det kronjyske sportsår, der venter os.

Sport: Tak for året, der er gået.

Et år, hvor selv ikke den verserende coronapandemi kunne stoppe Randers FC i at sætte alle til vægs i pokalturneringen, så Erik Marxen kunne løfte trofæet i Aarhus.

Pokalvindere for anden gang i klubbens historie, og i efteråret har Randers FC høstet frugterne i det første europæiske gruppespil nogensinde. Et eventyr, som fortsætter med besøg af selveste Leicester City i februar.

Annonce

Fra mit skrivebord i Østergrave ser jeg frem mod året 2022 med tre spådomme om det kronjyske sportsår og ønsker jer alle et godt nytår.

1 Mere Europa til Randers FC

Allerede inden Randers FC har forseglet denne sæsons fornemme, europæiske kampagne, tror jeg på, at de kan se frem til flere eventyr i Europa.

Dansk fodbold er sikret fem europæiske pladser igen i næste sæson, og det kan meget vel ende med at samtlige pladser skal findes blandt de seks hold, der skal spille mesterskabsspil.

Hvis FC Midtjylland overtager pokaltitlen fra Randers FC, er der to kvalifikationspladser i Champions League, en til Europa League og to til Conference League til de fem øverste hold i Superligaen, hvor nummer fem godt nok skal møde nummer syv i en afgørende playoffkamp om den ene kvalifikationsplads til Conference League.

Ender pokaltitlen i OB, Sønderjyske eller Vejle, og fynboerne vel og mærket ikke får klemt sig med i mesterskabsspillet, så bortfalder den europæiske mulighed for nummer fem i Superligaen, men mit bud er, at Randers FC ender nummer fire i Superligaen efter FC Midtjylland, FC København og Brøndby.

Den placering vil som minimum give dem en playoffkamp mod Superligaens nummer 7, og den vinder Randers FC.

2 Randers HK overlever

Randers HK har af nød skilt sig af med Kristin Thorleifsdottir og Mai Kragballe på grund af økonomiske laster, og profilafgangene har i den grad givet en ny indgangsvinkel til foråret.

Fra drømme om slutspil er målsætningen nu at overleve, og jeg tror, at de kommer i mål med den mission. Når det er sagt, bliver det på ingen måde en nem opgave.

Randers HK skal prise sig lykkelige for, at de har et forspring på otte point ned til Holstebro Håndbold, der indtager sidstepladsen med udsigt til direkte nedrykning. Det forspring tror jeg ikke på, at vestjyderne henter i de resterende 13 grundspilskampe.

Det er dog ikke nok til at redde Randers HK.

Kronjyderne ender i nedrykningsspillet, men her er det altså kun det dårligste af de fem hold, der risikerer nedrykning til 1. division.

Det lavest placerede hold i nedrykningsspillet møder et hold fra 1. division i bedst af tre kampe om en plads i ligaen, og nok har Randers HK sagt farvel til to kæmpestore profiler, men jeg tror det viser sig at være en fordel, at det er sket allerede nu.

Der er tid til at samle skårene, og det bliver afgørende, når det bliver alvor.

3 Würtz til Touren

Mads Wurtz Schmidt har været på lidt af en rutsjetur i 2021.

Det absolutte højdepunkt kom på de danske landeveje, da han spurtede sig til et år i dannebrogstrøjen som dansk mester.

Tiltrængt opmuntring efter at han kort forinden var blevet vraget til Tour de France af sit hold Isreal Start-Up Nation, men kort efter mesterskabstriumfen i Danmark fik han endnu et hak i tuden, da han måtte udgå tidligt i Vuelta a Espana efter et styrt.

Han slap dog fra uheldet uden brud, har været i løb siden, og jeg forventer, at vi kommer til at se mere til Mads Würtz Schmidt i det nye år - også i verdens største cykelløb, Tour de France.

I foråret beviste han i det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico, at han også kan vinde etaper på Pro Touren, og Randers-rytteren må være ekstremt sulten efter at tage revanche på de franske landeveje.

Mit bud er, at 2022 byder på Tour de France til Mads Würtz Schmidt, og danskeren kaster cyklen over målstregen som en af de ti første på minimum én etape.

Annonce
Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Randers For abonnenter

Fra udskældt kraftvarmeværk til nyt samlingssted: Her skal der laves mjød og brygges øl

Randers

Boliger i den gamle Thorsgade Kaserne er på trapperne - derfor blev byggeriet forsinket

Randers For abonnenter

Randers er en slikbutik, når det gælder billige lejelejligheder: Hvad med en toværelses til 2.961 kroner?

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Karriereknusende knæskade vendte op og ned på tilværelsen: Michael Hansen betaler tilbage på og uden for grønsværen

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Randers

Pludselig er han 200 millioner kroner værd: Det svimlende beløb får nu ikke Lars til at gå amok

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Leder For abonnenter

Stavnsbundet af vanvittige varmepriser: Nødstedte borgere i Kronjylland svigtet af politikere og samfund

Randers

DF's mand i Randers byråd efter kæmpesejr til Messerschmidt: Nu er det tid til at begrave stridsøkserne

Annonce